Knap 250 danskere smittet - Men rigtig godt nyt

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen kan fortælle, at knap 250 danskere er blevet testet positive siden i går, men samtidig så falder den procentvise stigning.

Hver dag når Sundhedsstyrelsen udsender de seneste tal hvad angår smittede danskere med coronavirus, så stiger tallet.

Derfor kan det også lyde ret vildt, når der pludselig er knap 250 nye smittede danskere med coronavirus, men faktisk er det ikke så galt, som det lyder.

I løbet af de seneste par dage, har sundhedsvæsenet fået testet langt flere danskere end tidligere, og derfor er stigningen procentvis lavere, end den tidligere har været.

Læs også

Endnu et offer til coronavirus: Dansk overlæge død

Med andre ord så begynder den såkaldte ‘kurve’ i Danmark at flade ud, og det er godt nyt, særligt hvis man ønsker, at landet gradvist skal åbnes op igen efter påske.

I går klokken 17.00 kunne Sundhedsstyrelsen melde ud, at der var blevet testet 27.108 danskere for coronavirus. Ud af disse var der registreret 3.107 smittede med virussen.

I dag klokken 10.00 ser de tal anderledes ud. I alt er der blevet testet 29.921 danskere, og der er nu bekræftet 3.355 smittede.

Siden i går er 2.812 danskere blevet testet, og 248 af disse er smittet med virussen.

En anden god nyhed vi fik i går, er, at der er lige knap 900 danskere, der tidligere har været smittet med coronavirus, men som nu er raskmeldte igen.

Besked fra Statsministeren til danskerne

Tidligere på formiddagen sendte Danmarks statsminister Mette Frederiksen en besked til hele den danske nation.

 

Det gjorde hun blandt andet for at fortælle om savnet til kulturlivet, som rigtig mange danskere savner i disse dage, men samtidig skrev hun også, fordi hun gerne ville rose os danskere.

 

"Rigtig mange af jer har stadig travlt med at arbejde i butikker, på byggepladser, på plejehjem og mange flere steder. Og andre arbejder hjemmefra og skal også tage jer af børnene. Jeg er imponeret over, så fint I klarer det – både børn og voksne,” lyder det fra Mette Frederiksen.

 

Indtil videre tyder rigtig meget derfor på, at Danmark gradvist kan åbnes op igen, når påsken slutter.

Du kan læse hele Mette Frederiksens besked til danskerne herunder.

Læs også

Mette Frederiksen sender ny besked til danskerne

 

Dagens Gossip