Koldings borgmester har fået 6.000 kroner i varmehjælp, selvom han ikke har gasfyr: Vil lade pengene stå på kontoen

Foto: Kolding Kommune

Koldings borgmester har af uforklarlige årsager fået udbetalt 6.000 kroner i varmehjælp, som tilsyneladende ikke kommer til at forlade hans private konto.

Mange tusinde danskere har i den seneste tid oplevet, at 6.000 kroner er tikket ind på deres konto. 

Beløbet er et engangsbeløb fra den danske stat, som primært er givet til lavindkomst-familier, som får deres hjem varmet op ved brug af gas, hvilket har resulteret i, at deres varmeregning de seneste mange måneder er eksploderet.

Læs også

Melder ud: Vil bruge op mod 40 milliarder og bygge krigsskibe i Danmark

Beløbet er altså en form for 'plaster på såret' til danske familier, som har en stram økonomi, men ifølge TV2 er det ikke kun trængende danskere, der har fået beløbet. 

Blandt andre Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff fra Det Konservative Folkeparti, har nemlig også modtaget 6.000 kroner fra staten, og de penge skal umiddelbart ingen steder.

Knud Erik Langhoff er medlem af Det Konservative Folkeparti og borgmester i Kolding Kommune /Foto: Kolding Kommune

Sådan lyder det fra borgmesteren, som har forklaret, at pengene i første omgang bliver stående på hans konto. 

Skal ikke betales tilbage

Langhoff undrer sig over, at han er én af de mange danskere, som har modtaget den såkaldte varmecheck. 

Selvom han er kommet under beløbsgrænsen, fordi han sidste år sagde sit job som bankrådgiver op for at deltage i valgkampen, har han nemlig aldrig haft et gasfyr i de fire årtier, han har boet i sit hus, og han forstår derfor ikke hvordan eller hvorfor, han er blevet godkendt til at få udbetalt beløbet. 

"Jeg synes, at det er betænkeligt, at pengene har så lille værdi, at det kan ske det her," har Langhoff udtalt og desuden forklaret, at han ærgrer sig over, at man ikke "har mulighed for at ændre på det."

Borgmesteren skal nemlig ikke betale pengene tilbage, da det er indskrevet i loven, at boligejere kan beholde pengene, hvis der er tale om beløb på maksimalt 6.000 kroner. 

Alligevel har den forholdsvis nyvalgte borgmester kontaktet sin advokat. 

"Jeg har snakket med min advokat om det, for jeg skal jo passe på som borgmester," har han således forklaret, men uddybet, at der intet er at stille op. 

Derfor har Langhoff valgt at beholde pengene på sin konto, indtil han ved, om han kan få mulighed for at betale dem tilbage. 

Læs også

God nyhed til 160.000 danskere

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip