Kommer med opfordring: Husk disse ting, når du køber juelgaver

Foto: Shutterstock

Danskerne skal være opmærksomme på flere ting, når de køber julegaver. Derfor kommer Alka Forsikring med en række anbefalinger, så man kan undgå tyveri af julegaver.

Som december langsomt skrider frem, får danskerne mere og mere travlt med at handle julegaver til årets store aften: juleaften den 24. december.

Dog er der flere ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med indkøb af julegaver. Gør man ikke det, kan det gå galt, lyder det fra Alka Forsikring.

Læs også

Helena Christensen smider tøjet: Overlader næsten intet til fantasien

»Juleshoppingen kan være hektisk og stressende. Det er dog vigtigt, at man bevarer overblikket og gemmer sine gaveindkøb væk i bagagerummet, hvor de ikke ligger synligt fremme. Mange tyve arbejder systematisk, og det øger risikoen for, at tyven slår til mod din bil, hvis gaverne ligger synligt og ubevogtet fremme på bilens for- eller bagsæder,« siger Britta Bjerregaard, der er kundecenterdirektør i Alka ifølge B.T.

Derfor kommer Alka med en liste over de ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med juleshopping:

  • Luk og lås alle døre, vinduer og eventuelt soltag – og tag altid nøglen med dig

  • Fjern mobiltelefon og GPS fra forruden

  • Tag alle værdigenstande med, når du forlader bilen – eller lås dem inde

  • Lad aldrig julegaver eller tasker ligge frit fremme på bagsædet. Heller ikke selvom gaverne er pakket ind og taskerne lukket

  • Læg gaver i bagagerummet. Har du en stationcar, så træk bagagerumsdækkenet for, så man ikke kan kigge ned til tingene. Alternativt kan man gemme tingene under sæder eller tæpper m.m.

  • Hvis det er muligt, så parker bilen et sted, hvor der er mange mennesker og god belysning

  • Installer en bilalarm. Biler med godkendte alarmer udsættes ikke nær så ofte for tyveri eller indbrud som biler uden alarmer

  • Når bagagerummet er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen

Alka stiller også krav til opbevaring af særlige varegrupper i bilen.

Det gælder elektronik som pc’ere, mobiltelefoner og kameraer og dyre mærkevarer generelt, som ikke må ligge et sted, hvor de synligt kan ses udefra.

Er disse ting synlige udefra og stjæles, så dækker indboforsikringen ikke. 

»Samtidig skal man være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker tyveri af kontanter, smykker, guld og sølv, hvis de bliver stjålet fra bilen,« siger Britta Bjerregaard.

Skulle uheldet være ude, er det også et forsikringskrav, at bilen har været aflåst under tyveriet.

Læs også

Mand har brugt 100.000 kroner på over 70.000 julelys i haven: Sådan ser det ud

 

Dagens Gossip