Kommune har lavet stor fejl til 42 millioner kroner: Se om du får penge tilbage

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

42 millioner kroner har 6.000 borgere samlet betalt for meget, for at få passet deres børn i børnehaverne i Gladsaxe Kommune. Nu får de pengene retur.

I intet mindre end seks år har forældre betalt for mange penge, for at deres børn mellem 3 og 6 år kunne blive passet i Gladsaxe Kommunes børnehave. De mange penge løber helt op i 41 millioner kroner, og de penge bliver nu betalt tilbage.

Gladsaxe Kommune har nemlig i en længere årrække opkrævet et for højt beløb fra forældre, der skulle have passet deres børn i kommunens børnehaver, men fejlen er nu blevet opdaget, og det betyder, at forældre kan se frem til at få et stort beløb tilbage.

Læs også

Advarsel: Nu er dansk hund også på mystisk vis død! - Vær opmærksom på disse symptomer

Kommunen beretter selv om, at der skulle være tale om 6.000 borgere, der har betalt for meget til pasning af deres børn. Det svarer i gennemsnittet til, at hver af de 6.000 borgere har betalt 6.833 kroner for meget.

Det er dog ikke alle borgerne, der har betalt det samme beløb for meget, og derfor vil alle familier heller ikke få udbetalt det samme beløb. Udbetalt bliver pengene dog, det forsikre kommunens borgmester.

“Da forvaltningen blev opmærksom på forholdet, satte vi straks gang i en undersøgelse af konsekvenserne for tidligere år, og forvaltningen har haft kontakt til KMD, der har kunnet beregne hver enkelt tilbagebetaling fra 2012 til 2018. De penge skal selvfølgelig tilbage til forældrene,” fortæller hun ifølge Ekstra Bladet.

Udbetalingerne fra Gladsaxe Kommune vil begynde at rulle ud i løbet af oktober. Forældre skal ikke være bekymrede for, om de har betalt for meget for børnepasning i løbet af det seneste år, da de pr. udgangen af 2019 regulerede beløbene til de korrekte priser.

Læs også

Slukkede cigaret i øjet på hundehvalp: Nu bliver hun jagtet

 

 

Dagens Gossip