Kommune søger fattighjælp fra staten – men forgylder kendis

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Lige så stramt budgettet ifølge eget udsagn er, lige så løst sidder pengene, når lille kommune henter kendisser til Nordjylland.

Én gang om året, kan landets kommuner søge den såkaldte fattighjælp fra staten. En ordning der gør det muligt, at få et ekstra tilskud til den daglige drift.

Blandt dem der fast søger fattighjælpen er Hjørring Kommune, som indenfor de seneste år har været en konsekvent fortaler for, at det blandt andet skal være muligt løbende at kunne hæve skatten. Ellers mente nordjyderne ikke, at de ville være i stand til at få de økonomiske ender til at mødes.

Læs også

Fuld brudgom forveksler svigerinden med bruden: Så får han som fortjent

Derfor skulle man måske også tro, at de ville være meget påpasselige med, hvordan skattekronerne bruges.

Men som Journalista.dk kan afslører, synes der at være områder, hvor Hjørring Kommune ikke har de store betænkeligheder.

Nemlig når det årlige Naturmøde, hvor kommunen er storsponsor, løber af stablen i maj. Det med en stor repræsentation af kendisjournalister, der fungerer som såkaldte moderatorer. Det vil sige journalister, der leder forskellige typer af debatter.

Et arbejde som specielt den tidligere tv-vært, Anders Lund Madsen i år tog sig særdeles godt betalt for. For den ene weekend i maj hvor årets Naturmøde løb af stablen, kunne han således sende en regning på lige over 100.000 kroner.

Læs også

Drama i Lidl: Bedstemor forsøgte at stjæle barn

 

 

Dagens Gossip