Kongehuset aflyser: Kommer ikke til at ske alligevel

Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet i anledningen af prins Christians konfirmation. Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.

Corona-situationen har igen sat en stopper for festlighederne.

Til september løber den tredje udgave af Royal Run af stablen, og for første gang skulle der også have været afviklet et løb i Grønland.

Læs også

DMI kommer med fantastisk melding: Nu går vi fri

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederik 50-års fødselsdag. 

Men nu spænder corona-restriktioner og karantæneregler ben for arrangørerne i Danmark ift. afholdelsen af løbet i Nuuk.

Det oplyser arrangørerne bag Royal Run. 

”Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år. Corona-situationen har spoleret en stor del af forberedelserne og giver fortsat udfordringer ift. Grønland. For Royal Run er det altafgørende, at vi kan afvikle løbene sikkert, professionelt og forsvarligt” siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet i anledningen af prins Christians konfirmation. Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.

”Det skal være en god oplevelse at deltage i Royal Run – uanset om man for første gang skal lunte sig igennem one-milen, eller man er en dreven 10 kilometer-løber. Det fremskredne tidspunkt og de fortsatte corona-udfordringer taget i betragtning, tør vi ikke løbe an på, at vi kan gennemføre løbet i Nuuk på det ønskede niveau” fastslår Morten Mølholm Hansen.

Kom ud af starthullerne

Trods ærgrelsen over at måtte droppe løbet i Grønland i år, så glæder Jens Otto Størup, medlem af Royal Runs styregruppe og adm. direktør i DGI, sig over, at Royal Run gennemføres i de kendte rammer i både Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg samt på Bornholm den 12. september.

”Vi glæder os over, at Royal Run kan gennemføres som planlagt de øvrige steder, hvor vi ser frem til en folkefest, der forener deltagerne på tværs af alder, form og geografi. Kronprinsen og Kronprinsessen har meldt sig klar, og der er stadig mulighed for at sikre sig en plads, men vi opfordrer alle til at komme ud af starthullerne, da der både plejer at være udsolgte byer og distancer,” konstaterer Jens Otto Størup.

Fakta om Royal Run

 

 

 

 

 

Dagens Gossip