Kongehuset med trist udmelding: Kommer ikke til at ske

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

På grund af coronasituationen bliver fejringen noget anderledes.

Lørdag den 15. maj 2021 skal prins Christian konfirmeres. Det kommer til at ske i Fredensborg Slotskirke klokken 11.00, hvor kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen, står for konfirmationen.

Læs også

Efter gener og klager: Nu lukker testcenter

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Festen bliver i private omgivelser i Kancellihuset ved Fredensborg Slot. På grund af de gældende retningslinjer vil der kun være 25 gæster med til konfirmationen. 

Det betyder også, at de inviterede gæster, der er bosat i udlandet, ikke kommer til at deltage i festligheden, skriver Kongehuset. 

“Det betyder desværre, at heller ikke den nærmeste familie fra Frankrig, Storbritannien og Australien vil være til stede på dagen. Således har Prins Joachim og Prinsesse Marie og deres børn måtte melde afbud på grund af de gældende karantæneretningslinjer, og det samme gælder for John og Susan Donaldson i London. Med hensyn til familien i Australien er det ikke muligt for dem at deltage på grund af udrejserestriktioner," fortæller kommunikationschef Lene Balleby til Billed Bladet.

På kostskole efter sommerferien

Det er ikke kun konfirmationen, der slår fast, at prins Christian bevæger sig mod at blive en ung mand.

15-årige prins Christian går lige nu i 9. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte. I slutningen af juni afslutter prinsen folkeskolens niende klassetrin på skolen i Gentofte, hvor han har været elev siden 0. Klasse.

Efter sommerferien flytter han hjemmefra.

“Prinsen ønsker at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han efter sommerferien er tilmeldt skolens kostafdeling,” oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Kronprins Frederik, prins Christians far, gik direkte fra 9. klasse og videre til 1.g på Øregård Gymnasium. Men det er altså ikke her, at prins Christian ønsker at bruge sin skoletid. Han starter på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Læs også

Nu er det besluttet: Det skal prins Christian