Nu er det besluttet: Det skal prins Christian

Foto: Franne Voigt

Nu står det klart.

15-årige prins Christian går lige nu i 9. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte. I slutningen af juni afslutter prinsen folkeskolens niende klassetrin på skolen i Gentofte, hvor han har været elev siden 0. klasse.

Læs også

Nina i chok: 'Har folk ingen pli?'

Nu er det besluttet, hvad der skal ske efter sommerferien. 

“Prinsen ønsker at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han efter sommerferien er tilmeldt skolens kostafdeling,” oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Prinsen ønsker at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han efter sommerferien er tilmeldt skolens kostafdeling, lyder det fra Kongehuset. Foto: Franne Voigt

Går en anden vej 

Kronprins Frederik, prins Christians far, gik direkte fra 9. klasse og videre til 1.g på Øregård Gymnasium. Både kronprins Frederik og prins Joachim afsluttede deres gymnasiale uddannelse på Øregård Gymnasium i Hellerup i 1986.

Men det er altså ikke her, at prins Christian ønsker at bruge sin skoletid. Han starter på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

Herlufsholm Skole blev stiftet d. 23. maj 1565 som en skole for adelige og ærlige mænds børn, skriver skolen på sin hjemmeside.

Far og onkel blev studenter i 1986

Både prins Christians far og onkel, Frederik og Joachim, afsluttede deres gymnasiale uddannelse på Øregård Gymnasium i Hellerup i 1986.

De sluttede begge af med en dansk eksamen, hvor prins Joachim indkasserede et 11-tal, og kronprins Frederik scorede et 9-tal. Det skriver TV 2.

De to prinser er født med kun et års mellemrum, og i sommeren 1983 startede de på samme årgang på Øregård Gymnasium, hvorfra de blev studenter tre år senere.

Bortvist fra skolen

I løbet af 3. g blev prins Joachim bortvist fra Øregård Gymnasium i en uge. 

Sammen med nogle venner mødte prins Joachim op til en skolekomedie fremført af skolens 2. g'ere og have generet skuespillerne på scenen. Derudover var han også ‘halvfuld’, skrev B.T. ifølge TV 2. Trods bommerten fik han lov til at komme tilbage, og fik altså studenterhuen på i 1986.

Læs også

Efter shitstorm: Nu forsvarer Jesper Umuts Facebook-gruppe

 

 

 

 

 

Dagens Gossip