Kongehuset siger nej: Dropper Ecco

Foto: Steen Brogaard, Kongehuset

Ecco mister snart titlen som Kongelig Hofleverandør.

Ecco kan som virksomhed bryste sig af at være Kongelig Hofleverandør. Det er en flot titel, men det får snart en ende. Ecco får nemlig ikke forlænget prædikatet Kongelig Hofleverandør, når det udløber i 2023, har Kongehuset meddelt.

Når prædikatet udløber 16. april 2023, vil det altså ikke blive forlænget. Det skriver Ecco i en pressemeddelelse. Ecco har haft prædikatet Kongelig Hofleverandør siden 16. april 1991, så det er altså gennem mere end 30 års.

Læs også

Tvillinger skal giftes med samme mand

- ECCOs ledelse tager Kongehusets beslutning til efterretning og har ikke yderligere at tilføje, skriver Ecco.

Det beskrives i meddelelsen ikke, hvad der ligger bag Kongehusets beslutning. Dog omhandler det formentlig Eccos ageren efter at Rusland invaderede Ukraine i  februar måned.

Det fik nemlig mange virksomheder til at trække sig ud af Rusland, men Ecco valgte som en af få at fortsætte sine aktiviteter der. Det har selvsagt mødt stor kritik fra flere steder. Flere butikker har som direkte konsekvens droppet at forhandle Ecco-sko.

Eccos administrerende direktør, Panos Mytaros, har tidligere forklaret den fortsatte tilstedeværelse i Rusland med, at man har et ansvar for sine ansatte. Konkret har Ecco over 1.800 personer ansatte fordelt på 200 butikker i Rusland.

På kongehusets hjemmeside fremgår det, at der i dag er tildelt i alt 103 danske hofprædikater. De Danske Spritfabrikker og Georg Jensen er blandt nogle af de andre virksomheder, der også kan kalde sig Kongelig Hofleverandør.

Prædikaterne tildeles for en periode på fem år ad gangen. Ifølge Kongehuset vurderes det ved periodens udløb, om betingelserne for tildelingen fortsat er opfyldt.

En helt grundlæggende forudsætning for at kunne bære titlen er ikke overraskende, at Hoffet fortsat køber firmaets produkter eller serviceydelser.

Læs også

Hilda Heick om barsk opvækst: ”Du har det fulde ansvar, hvis hun dør”

 

Dagens Gossip