For kort tid siden var panikken total: Nu er der godt nyt til danske kunder

Foto: Shutterstock

For få måneder siden var det både svært og ualmindelig dyrt at købe brænde til vinteren. Nu er situationen vendt på en tallerken.

For få måneder siden var der en smule desperation at spore hos de danskere, som bruger brænde til at varme sin bolig op med i de kolde måneder. Her var der nemlig enten udsolgt eller meget høje priser på brænde.

Det fik dengang folk til at hamstre i stor stil. Men her – godt tre måneder senere – hvor det nu officielt er blevet vinter, så kunne man godt frygte endnu slemmere tilstande, men det er langt fra tilfældet.

Der er nemlig brænde og træpiller på lager, og priserne er tilmed faldende, sammenlignet med for tre måneder siden, fortæller tre større forhandlere af brænde og træpiller til TV 2 Lorry.

- Nu er der ingen panik i markedet, og ikke mangel på noget som helst. Vi har fyldt godt op på lagrene og siger nej til at købe mere ind til høje priser, siger Jesper Guldbrandsen, som er indehaver af DKbrænde.

For tre måneder siden kostede et tårn brænde hos DKbrænde omkring 7500 kroner. Men nu er prisen faldet helt ned til omkring 4500 kroner, oplyser Jesper Guldbrandsen.

Det er 3000 kroner, hvilket svarer til godt og vel 40 procent.

Jesper Guldbrandsen forventer, at de nuværende priser vil holde henover hele den kommende vinter. Der er derfor ikke grund til at frygte nye stigninger som det ser ud nu, men omvendt vil prisen heller ikke falde yderligere lige nu.

- Priserne bliver lidt oppe, fordi vi forhandlere købte det ind dyrt. Alle lagre i hele Europa er godt rustet – både træpiller, briketter, men ligesom alt andet koster lidt ekstra for tiden, så kommer brænde også til at gøre det, siger Jesper Guldbrandsen.

Læs også

Kort efter fødsel: Jeanette Ottesen skal skilles

 

Dagens Gossip