Kovending i Dennis Knudsen-sagen: Risikerer fængsel

17/11/2023 14:46

Emil Martesen

Indland
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Dennis Knudsen risikerer fængsel.

Mest læste i dag

Dennis Knudsen har været en omstridt herre i den seneste tid.

Det skyldes, at han for godt tre måneders tid siden tabte hovedet, da han valgte at flå en bom op for at komme om bord på aftenens sidste færge til Sjællands Odde fra Molslinjens færgehavn i Aarhus. Kendisfrisøren havde sine tre børn med i bilen, og de overværede hele situationen. 

I kølvandet på episoden har han fået konfiskeret sin 1,2 millioner kroner dyre Audi Q7 samt fået frakendt kørekortet.

Hans advokat, Mette Grith Stage, har egentlig bedt 60-årige Dennis Knudsen om ikke at udtale sig om sagen, men alligevel har han sat et par ord på hele den bizarre situation, som fandt sted i juli måned.

Det skrev Ekstra Bladet, der havde talt med ham.

“Det er røvsurt at få taget sin bil, og det er røvsurt at få taget sit kørekort, men altså det eneste lille plus er, at jeg knokler rundt med tre unger på en ladcykel, så jeg får da noget motion. Jeg prøver at komme lidt i form igen, siger han til avisen og fortsætter:

“Det er ikke helt nemt. Men hør lige her, jeg har et luksusliv i forhold til så mange andre. Jeg tænker tit på andre, der også må cykle med børn på arbejde hver dag i sne og frost. Jeg har dummet mig, jeg har begået en fejl, og det har jeg sagt undskyld for flere gange. Jeg er nødt til at komme videre, og det gør jeg så”, lyder det fra Dennis Knudsen, der altså er ved godt mod trods den svære tid.

Men det stopper ikke her. 

Nu står Dennis Knudsen nemlig ansigt til ansigt med en alvorlig juridisk udfordring.  

Episoden, som fandt sted den 20. oktober, kan nemlig risikere at indbringe ham en fængselsstraf.

Det er straffelovens bestemmelser om hærværk og grov vold, som anklagemyndigheden har rejst tiltale for, da de mener, at Dennis Knudsen har forsøgt at køre en ansat ved Molslinjen ned: 

"Anklagemyndigheden har i anklageskriftet tilkendegivet, at man ønsker min klient idømt fængselsstraf. Min klient har kvajet sig og det skal han selvfølgelig have en bøde for, men at sende ham i fængsel, mener jeg, er noget ude af proportioner", siger forsvarsadvokaten til Ekstra Bladet

Dennis Knudsen erkender delvist de faktiske omstændigheder og overtrædelsen af færdselsloven, men nægter, at hans kørsel udgør en overtrædelse af straffeloven.

Dagen efter hændelsen undskyldte Dennis Knudsen for sin opførsel og erkendte, at han var gået over grænsen.