Krav om mundbind i populær forlystelsespark skaber vrede blandt gæsterne

I fem forlystelser i Djurs Sommerland skal du lige nu bære mundbind. Det gælder bl.a. i rutsjebanen Piraten. Pressefoto: Djurs Sommerland

Det er ikke alle gæster, der synes, at kravet om mundbind er en god ide.

“Tag til Mexico, tag til Afrika, der er ikke den ting, som du ikke kan.”

Sådan bliver der sunget i en sang, der i mange år har reklameret for Djurs Sommerland, der er en af landets mest besøgte forlystelsesparker. Men der er faktisk ting, du ikke kan i parken lige nu.

Læs også

Kat går viralt: Skulle aflives - nu er den en stjerne på Instagram

Du kan ikke få lov til at prøve Tigeren, Dragekongen, Skatteøen, Juvelen og Piraten, hvis ikke du bærer mundbind. Det er fem af Djurs Sommerlands store forlystelser, hvor det er et krav fra myndighederne, at der skal bæres mundbind. 

Herudover er det også påkrævet, at mundbindene bliver smidt ud efter turen, og at man tager et nyt og helt rent mundbind på til næste tur. Det skriver Århus Stiftstidende. 

‘Det bliver noget af en ekstra udgift’

På Facebook er det ikke alle, der er lige begejstret for retningslinjerne. 

“Det bliver noget af en ekstra udgift når de kun må bruges en gang.”

“Nu bliver køen nok kortere, men pengene skal så os op af lommen.”

“Det bliver hurtigt dyrt hvis man har store børn med, som vil prøve de store karruseller. Så hellere stå længere i kø.”

“Ved ikke hvor glædelig jeg synes den nyhed er. 5 kr pr tur! Det bliver pænt dyrt i længen.”

“Endnu en pengemaskine. Øv at vi nåede at købe sæsonkort.”

Det er nogle af de kommentarer, der er kommet, efter Djurs Sommerland i et opslag på Facebook har annonceret, at der er krav om mundbind i fem af forlystelserne. 

Hvis ikke kravet om mundbind overholdes, så må der ikke være lige så mange gæster med i forlystelserne, hvilket betyder lange køer på op til to til tre timer. Det forklarer parkens direktør Henrik Nielsen til avisen.

Gæsterne er forberedt

“Myndighederne har lempet på retningslinjerne ved vores store forlystelser, så vi fra d. 7. juli må køre med gæster i alle sæder i Piraten, Juvelen, DrageKongen, Skatteøen og Tigeren, når der blot bruges mundbind. Vi opfordrer til, at I tager jeres egne mundbind med i Djurs Sommerland. Ellers sælger vi også mundbind, så billigt som muligt, i parken til 5 kr. pr. stk. Det er et krav fra Sundhedsstyrelsen, at mundbind, uanset type, kun bruges én gang og smides ud efter endt tur, så smitterisikoen minimeres."

Sådan står der på Djurs Sommerlands egen hjemmeside. Derudover bliver det også oplyst ved indgangen til parken og ved forlystelserne.

Sådan skriver Århus Stiftstidende og konkluderer, at det dermed ikke kan komme som en overraskelser for gæsterne, at der i en række af forlystelserne skal bæres mundbind.

Læs også

Fie Laursen sælger sexvideoer og nøgenbilleder

 

 

 

Dagens Gossip