Krisen fortsætter: Salling og Rema 1000 rationerer produkter

Foto: Shutterstock

Salling Group og Rema 1000 forsøger at dæmme ned for hamstringen.

En af de fødevarer, som har oplevet en voldsom prisstigning efter krigen i Ukraine er brudt ud, er madolie. Derfor har mange hamstret de af produkterne, som stadig er i den billige ende.

Det er en generel tendens, at danskerne i dag handler langt mere specifikt efter tilbud, da de fleste fødevarer er steget i pris.

Læs også

Derfor bør du ikke lave mad med olivenolie

I et forsøg på at komme hamstringen til livs har flere danske supermarkedsgiganter derfor valgt at indføre rationer på særlige flasker solsikke- og rapsolie, som restauranterne i Danmark lige nu køber store mængder af hos kæderne. Det oplyser Salling Group.

Også Rema 1000 har indført begrænsning for, hvor meget olie kunderne må købe pr. dag.

For Salling Groups’ vedkommende er der tale om en specifik flaske solsikkeolie - nemlig Sallings egen olie - som kunder nu maksimalt må købe tre flasker af ad gangen.

Det gælder også erhvervskunder, som for tiden hamstrer løs. Salling Group ønsker, at der skal være “nok til alle”.

En flaske koster knap 18 kroner, og netop derfor er den særligt populær. Man kunne også hæve prisen for at dæmme efterspørgslen, men Salling ønsker i stedet at holde prisen så lav som muligt så længe som muligt.

Rationeringen vil omfatte både Føtex, Bilka og Netto.

Også Rema 1000 har indført begrænsninger for køb af olie. Den 22. april i år har kæden informeret sine butikker om, at kunderne fremover kun må købe maksimalt tre flasker 1 liter solsikke- og rapsolie pr. dag.

“Ukraine er en af de største producenter af solsikkeolie. Krigen har gjort, at vi får færre leverancer, og selvom vi ikke har udsolgt, så breder efterspørgslen sig i hele verden og til andre olieprodukter,” siger Jonas Schrøder, kommunikationschef Rema 1000 til Finans.

Jonas Schrøder fortæller også, at kæden bl.a. oplever, at tyskere krydser grænsen for at handle olie, fordi der i Tyskland allerede er indført rationer og begrænsninger for bl.a. at producere pommes frites.

Det er uvist, hvor længe rationeringen vil fortsætte. Formentlig indtil produktionen er stabiliseret igen.

Læs også

Tog en bid af sin mad: Pludselig stak der en hale op

 

Dagens Gossip