Kritisk nyt: Første region i Danmark rykker op i niveau 4 på risikoskalaen

Foto: Shutterstock

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller netop nu, at Region Hovedstaden er steget til næsthøjeste risiko niveau.

For godt og vel en måned siden blev der introduceret en ny risikoskala for covid-19 i Danmark. Denne skala skulle gøre det lettere for regeringen at ændre restriktioner i Danmark og ligeledes gøre det lettere for danskerne at blive informeret om, hvilke restriktioner, der er i området.

Læs også

Nu opfordres til at bruge mundbind i hjemmet

Hele Danmark har i løbet af de seneste tid været i niveau 3, men nu er den første danske region rykket op i niveau 4, hvilket er den næsthøjeste risikovurdering på skalaen.

Der er tale om Region Hovedstaden, der fredag er rykket op på den nationale risikoskala, det beretter sundhedsminister Magnus Heunicke om på Twitter.

“National risikovurdering: For første gang rykker en region op i niveau 4, Region Hovedstaden pga samlet vurdering. Hele landet er fortsat niveau 3,” lyder det fra Magnus Heunicke, der fortsætter:

“Kritisk høj incidens i hovedstadsområdet, kan give begyndende pres på sygehuskapacitet,” lyder meldingen fra ministeren.

Beskrivelsen for niveau 4 lyder på ‘Udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapacitet på sygehusene. Stigningen betyder også, at barer og restauranter risikerer at blive lukket ned.

Læs også

Ekspert om kæresteri i Vild med dans: Det kan det betyde for konkurrencen

 

 

 

Dagens Gossip