Kuglerne flyver i København: Nu tager politiet særligt 'våben' i brug

Foto: Shutterstock

Efter flere dages volsomme skyderier i København har politiet nu taget særligt 'våben' i brug, så bestemte kriminelle handlinger nu kan straffes dobbelt så hårdt.

I den sidste uges tid har København været plaget af ualmindeligt mange skudepisoder. På seks dage er fem mænd blevet skudt, hvoraf to af dem er døde. 

I kølvandet på de mange skudepisoder har Københavns Politi meldt ud på deres facebookside, at de nu tager et nyt værktøj i brug i kampen mod kriminaliteten. De har nemlig indført såkaldte "skærpede strafzoner".

Læs også

Stort gennembrud: Viagra modvirker demens

Politidirektør Anne Tønnes udtaler: "Den seneste uges skyderier er fuldstændig uacceptable. Situationen kan skabe utryghed for borgere, der bor og færdes i områderne. Det er vores vigtigste opgave som politi at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpede strafzoner i de to områder."

Skærpede strafzoner er zoner, som politiet kan udstikke i visse områder, hvor straffen for visse kriminelle handlinger så kan stige til det dobbelte. Det er f.eks. kriminalitet såsom vold og våbenbesiddelse. 

Zonerne dækker områder i Husum/Tingbjerg, samt dele af Nørrebro og Nordvest. Områder som generelt er plaget af voldsrelateret kriminalitet og skyderier. 

Udover de skærpede strafzoner oplyser politiet også, at de har udført ransagninger på en række adresser. 

Politiet har desuden indført visitationszoner i samme områder, dette gjorde de allerede fredag. Det betyder, at politiet må kropsvisitere personer, deres tøj og genstande - f.eks. deres biler. 

Visitationszonerne strakte sig oprindeligt fra Herlev til og med Rødovre, men dækker nu også Gladsaxe. 

Ifølge Berlingske har politiet udtalt, at mindst to af skudepisoderne kan skyldes, og forbindes med, en konflikt mellem en bandegruppering og andre organiserede kriminelle. 

Læs også

Kim Kardashian med en stor tak til eks-manden Kanye West