Kulturministeren havde ikke ret til at hjemsende TV2- og DR-medarbejdere

Kulturminister Joy Mogensen havde ikke ret til at hjemsende TV2- og DR-medarbejdere. Foto: Steen Brogaard

I en pressemeddelelse fra Kulturministeriet indrømmer Kulturministeren, at hun ikke havde retten til at hjemsende medarbejdere på DR og TV2. I stedet skulle man have opfordret til hjemsendelsen.

I starten af coronaudbruddet blev en række ansatte hos DR og TV2 hjemsendt. Det var Kulturministeriet, der sendte medarbejderne hjem, selvom de slet ikke havde retten til at gøre det. Nærmere bestemt var det den 11. marts, at DR og TV2 blev bedt om at sende sine medarbejdere hjem, og bag ved anmodningen stod Kulturministeriet.

I en pressemeddelelse fra Kulturministeriet, indrømmer Joy Mogensen, at Kulturministeriet slet ikke havde ret til den handling. I stedet kunne de have opfordret til hjemsendelsen.

Læs også

Forbud på vej i Danmark

Kultuministeriet sendte praktisk talt alle medarbejderne hjem, undtaget var nyhedsjournalisterne, der skulle møde på arbejdet.

Joy Mogensen mener, at meldingerne om hjemsendelse af andre medarbejdere end nyhedsjournalister skulle være 'givet på en anden måde'.

"Skulle det ulykkelige ske, at der igen er behov for en pludselig nedlukning, vil vi nøjes med at opfordre TV2 og DR til at lukke ned," skriver Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

Udover pressemeddelelsen har Kulturministeren også svaret på et folketingsspørgsmål, hvor Joy Mogensen konkluderer, at Kulturministeriet ikke uden yderligere tiltag kan pålægge DR og TV2 at sende medarbejdere hjem. Fremadrettet kan man kun opfordre til hjemsendelsen.

Læs også

1.000 kroner til alle danskere hver måned

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip