Kun få danskere kender de geniale sparetips: Disse 3 finter kan spare dig flere tusinde kroner

26/09/2023 08:26

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at danskerne unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen. Derfor falder det på et tørt sted, når en række smarte tips til at spare penge, ser dagens lys.

Især i en tid, hvor hver en krone tæller.

Og denne historie er ingen undtagelse.

Danskerne har nemlig fundet kreative måder at spare på feriebudgettet uden at ofre den luksus, der gør ferien mindeværdig.

Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Sydbank lægger heller ikke skjul på sine guldkorn, der kan gøre din næste ferie både eksklusiv og økonomisk overkommelig:

"Det handler ikke kun om at spare, men om at optimere oplevelsen uden at tømme pengepungen", siger Ann Lehmann Erichsen.

Hun peger i samme ombæring på, at man med en smule snilde kan finde alternative måder at booke sin ferie på, der kan spare tusindvis af kroner:

"Jeg har venner, der har sparet flere tusinde kroner på denne måde, fordi de havde børn i folkeskolen og skulle rejse til udlandet i skolernes efterårsferie", fortæller hun.

Nordisk Samarbejde Gør Ferien Billigere

En af de mest innovative metoder er at udnytte vores nordiske naboers feriekalender:

"De store rejsebureauer har også svenske og norske hjemmesider. I Sverige og Norge holder de ikke efterårs- og vinterferie i de samme uger. Og man kan altså lovligt og frit booke sin ferie herigennem og spare penge", forklarer Ann Lehmann Erichsen. Dette lille trick kan gøre en stor forskel for familier med skolebørn, der ellers ville være tvunget til at rejse i de dyre uger.

Fleksibilitet Betaler sig

Ann Lehmann Erichsen anbefaler også at overveje alternative lufthavne.

Og alt efter hvor du bor i landet, så kan det være billigere at søge mod alternative lufthavne, såsom Hamborg Lufthavn eller Sturup Lufthavn i Malmø, hvis er du villigere til at køre lidt længere i bil, men derimod spare penge på flybilletten.

Så næste gang du tager hul på planlægningen af din ferie, kan det i den grad betale sig at tænke ud af boksen.