Læge afslører: Derfor bør du børste tænder før morgenmaden

Foto: Shutterstock.com

De fleste vil formentlig børste tænder efter morgenmaden, men en læge fortæller nu, hvorfor man bør børste tænder før og ikke efter.

Rigtig mange mennesker har formentlig den morgenrutine, at de står op, spiser morgenmad og derefter børster tænder. På den måde kan man ligesom starte dagen med rene tænder og en god smag i munden, i stedet for at have birkes eller havregryn siddende mellem tænderne.

Læs også

Nu blander politiker sig i Jes Dorph-fyring: Jeg vil sende sagen videre

Der er dog også dem, der vælger at børste tænder før morgenmaden er kommet på bordet, og det er faktisk en rigtig god ide, hvis man skal tro den populære læge, Dr. Karan Raj.

Lægen er blevet populær i den forstand, at han har en TikTok-profil, hvor der er mere end 2.7 millioner følgere. Her deler lægen ud af sjove og gode råd, som folk måske ikke er så opmærksomme på.

Denne gang er turen kommet til tandbørstning, og i videoen fortæller Dr. Karan Raj, at man bør børste sine tænder før morgenmaden og ikke efter morgenmaden.

“Du bliver nødt til at børste tænder inden morgenmaden, ikke efter. Børstning før morgenmaden belægger din emalje med en beskyttende barriere mod syre i din mad, og alt det appelsinjuice, du hælder ned,” lyder det fra lægen, men det er dog ikke den eneste grund til det.

”Det hjælper dig også med at starte spytproduktion, som hjælper dig med at nedbryde mad og dræbe naturligt skadelige bakterier i munden. Børstning af tænder efter morgenmaden, kan faktisk dække dine tænder i resterne af sur mad, og dette kan faktisk svække din emalje,” lyder det endvidere fra Dr. Karan Raj.

Tandbørstning er ikke det eneste råd, lægen er kommet med. Det er ikke mange uger siden, at han fortalte om, hvorfor man ikke skal redde sin seng om morgenen.

Læs også

Dødsfald i familien: Dronningen i sorg

 

 

Dagens Gossip