Læge med opfordring til sine patienter: Tag i Bilka

Skrevet af Kamille Isaksen

19 uger siden

|

11/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et lægehus har nu valgt at opfordre patienterne til selv at gå ud og købe apparatet.

Dagens topnyheder

I et skift mod større selvstændighed i sundhedsmonitorering, opfordrer læger nu patienter til at investere i deres egne blodtryksmålere. Dette skridt kommer som en løsning på et voksende problem, hvor udlånte blodtryksapparater fra lægeklinikker sjældent vender tilbage.

Det skriver TV Midtvest

Henrik Kise, formand for PLO-Midtjylland, understreger, at det er et tegn på god vilje fra klinikernes side at låne udstyr ud, da det ikke er en del af deres overenskomst. "Det er ren godhed af klinikken at låne det ud," siger han, og tilføjer, "Så hvis Lægerne i Ejstrupholm gør det, kan jeg godt forstå, de opfordrer til at huske at aflevere det tilbage."

Det manglende retur af udstyr har ført til, at lægehuset i Ejstrupholm nu tager til Facebook med en løftet pegefinger. De opfordrer patienter til at returnere udstyret, så andre kan drage nytte af det. Samtidig fremhæver de muligheden for at købe en blodtryksmåler i Bilka for kun 200 kroner.

Denne tendens mod selvmonitorering åbner en diskussion om, hvem der bærer ansvaret for patientens sundhedsmålinger. Kise fastslår, at det er et spørgsmål, som de nationale parter har forhandlet om, og understreger at det nuværende system er resultatet af disse forhandlinger.

Du kan se opfordringen og den løftede pegefinger nedenfor: