Læger vil ikke følge Sundhedsstyrelsens anbefaling

Foto: Rode Joachim/Ritzau Scanpix

Flere læger retter kritik af Sundhedsstyrelsens beslutning.

Der er folk, som ikke vil vaccineres mod covid-19. Det ved både politikere, men også medicinalfirmaerne.

Derfor har man formået at producere en såkaldt “coronapille”, som skal modvirke et alvorligt sygdomsforløb, skulle smitten opstå.

Pillen udskrives også til personer i risikogruppen. Men det er ikke alle, som er lige begejstret for denne metode.

Læs også

Ny pille gør dig hurtigere ædru

Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der er de praktiserende lægers faglige fællesskab, kritiserer nu Sundhedsstyrelsen for at have anbefalet brugen af tabletterne.

Det skriver DR.

Anders Beich er talsmand for DSAM, og han er ikke tilhænger af indkøbet på 50.000 piller.

“Vi synes, at dokumentationsgrundlaget er virkelig, virkelig spinkelt. Vi er bange for, at vi bruger et middel, der i bedste fald er uvirksomt og i værste fald udsætter folks behandling for sygdommen,” siger han til DR.

Anders Beich frygter ydermere, at patienter vil få den effektive behandling på hospitalerne alt for sent.

Både læge og patient kan tænke, at nu er der jo en behandling i gang, og hvis den så ikke virker, så kommer patienten først senere på hospitalet.

Det kan forværre sygdomsforløbet, frygter Anders Beich.

Sundhedsstyrelsen anbefaler pillen til brug hos følgende personer:alle personer på 80 år eller derover uanset vaccinationsstatus,uvaccinerede personer, som enten er 65 år eller ældre eller er under 65 år, hvor lægen vurderer, at man er i øget risiko for alvorlig sygdom ved smitte samt vaccinerede personer, som er under 80 år, kan i særlige tilfælde få behandlingen, hvis lægen vurderer, at de har øget risiko for alvorlig sygdom ved smitte.

Medicinrådet er heller ikke just fan.

“Vi har jo i forvejen behandlinger, som virker til den gruppe af patienter, som pillen også skal bruges til. Behandlinger, som virker langt bedre og er dokumenteret langt bedre end den her pille,” siger formand for Medicinrådet Steen Werner Hansen.

Læs også

Derfor lægger Mette Frederiksen alkohol på hylden

 

Dagens Gossip