Derfor lægger Mette Frederiksen alkohol på hylden

Skrevet af Julie Møller

12/10/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mette Frederiksen drikker sig ikke længere beruset.

Dagens topnyheder

At være statsminister er langt fra et 8-16 job. Det kan landets nuværende statsminister, Mette Frederiksen, skrive under på. Det seneste halve års tid har der absolut heller ikke været skruet ned for blusset, og den travle ministerkalender er formentlig kun blevet mere tætpakket nu hvor coronaen for alvor har vendt op og ned på livet.

Men det er ikke kun på ministerkontoret, at coronaen har påvirket. Det er også i hverdagen, hvor Mette Frederiksen bl.a. har måtte udskyde sit bryllup og droppe bryllupsrejsen, da store dele af verden fortsat var lukket på daværende tidspunkt.  

"Nej, det gør jeg ikke"

Det er i et nyt interview med magasinet Femina, at hun afslører lidt af mennesket bag politikeren. Her fortæller Mette Frederiksen, at hendes høje stilling blandt andet betyder, at hun ikke længere drikker sig beruset. 

"Man ser ikke mig drikke mig beruset. Ikke fordi jeg gjorde det meget før. Men jeg kunne ikke drømme om at drikke mig beruset, mens jeg er statsminister, jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis jeg ikke var i stand til at passe mit arbejde," slår Mette Frederiksen fast, inden hun yderligere understreger sin pointe: 

"Der er mange, der spørger: "Tjekker du så helt ud en gang imellem?". Nej, det gør jeg ikke. Jeg er statsminister. Ansvaret i sidste ende for det her land - det er mit," udtaler statsminister Mette Frederiksen i interviewet med magasinet.