Lækker chokolade tilbagekaldes: Kan give kraftige allergiske anfald

Der er sket en fejl, og derfor kalder Aldi Danmark nu et stort parti chokolade tilbage. Der er nemlig risiko for, at chokoladen kan give allergiske reaktioner.

Når man sætter tænderne i et stykke dejligt lækkert chokolade, så forventer man ikke, at ens ansigt pludselig begynder at hæve op, at man skal hive efter vejret eller at man er nødt til at sidde på toilettet rigtig mange gange efterfølgende.

Det kan dog være konsekvensen, hvis man har fået fat i en omgang Schweizer Bio-Aplenmilchschokolade, som kan købes i Aldi. Chokoladen der er en økologisk mælkechokolade har nemlig fået et fejlmærkat på, så det i stedet er ingredienslisten til mørk chokolade, der kan læses bag på.

Selvom det i de flestes øre måske ikke lyde som en særligt stor fejl, så kan det have konsekvenser for ret mange mennesker, der vælger at indtage chokoladen i god tro om, at chokolade ikke indeholder mælk.

Læs også

Masser af appelsinjuice trukket tilbage: Uegnet som fødevare

“Chokoladen indeholder den allergene ingrediens: mælk. Der ved en fejl påsat ingredienslisten for mørk chokolade. Den mørke chokolade indeholder ikke mælk. Produktet mangler derfor oplysningen om at det indeholder mælk,” skriver fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

Indtag kan gøre folk syge

Hvis man lider af mælkeallergi eller laktoseintolerance, så kan det få alvorlige konsekvenser, hvis man indtager chokoladen fra Aldi, hvor der ellers står skrevet på emballagen, at det ikke indeholder mælk.

Det kan blandt andet give feber, nældefeber, hævelser i ansigtet, mavesmerter, opkast, diarré, anafylaktisk shock, vejrtrækningsproblemer m.m.

Chokoladen er blevet tilbagekaldt af Aldi Danmark, og den er blevet forhandlet i Aldi-butikker på Sjælland og øerne. Hvis du har købt chokoladen, så har du mulighed for at levere den tilbage til butikken og få dine penge retur.

Hvis du ved, at du ikke lider af nogen former for allergi overfor mælk, så er der intet skadeligt ved at indtage chokoladen.

Foto: Fødevarestyrelsen

Det er dette produkt, der er tale om:

Schweizer Bio-Alpenmilchschokolade 37%
Nettovægt: 100 g
Bedst før dato: 09.03.2020
EAN-stregkode: 29041565

Læs også

Mistede ben og fingre: Heltemodig far reddede datter fra blodtørstig haj

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip