Lars Rasmussen åbner op: Satte kniv for halsen

13/11/2023 09:11

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
I sin nye bog "What the Fuck, Lars?" tager den tidligere håndboldspiller læseren med helt ind og fortæller om sin personlige kamp, der rent faktisk endte ud i et selvmordsforsøg.

Mest læste i dag

Selv bag facaden af imponerende præstationer som håndboldstjerne skjulte der sig en dybt personlig kamp for Lars Rasmussen, der i sin kommende bog med titlen 'What the fuck, Lars?' afslører, hvordan han forsøgte at begå selvmord. 

Trods en imponerende håndboldkarriere, der inkluderer 220 mål for herrelandsholdet og medaljer som EM Bronze i 2006, VM Bronze i 2007 og EM Guld i 2008, oplevede den nu 47-årige tidligere landsholdsspiller, at hans verden faldt fra hinanden, da han stoppede sin professionelle karriere i 2010 for at forfølge en karriere inden for mediebranchen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lars Rasmussen følte sig forladt af håndboldverdenen, og hans engagement blev misforstået af tidligere med- og modspillere. Denne følelse af at være for meget, for ivrig og for overdreven kulminerede i 2013, hvor han i desperation forsøgte at tage sit eget liv. 

Han beskriver den skæbnesvangre morgen og det afgørende øjeblik, hvor han stoppede sig selv fra at fuldføre handlingen. "Svagheden i Lars skal ikke vinde over styrken i Lars," erklærer han over for mediet.

– Jeg går ud på badeværelset, og der er mange år, der har hobet sig op. Jeg har ingen grund til at være her mere. Jeg går ud i køkkenet og tager en kniv. Jeg stikker den direkte herop (halsen, red). Heldigvis efter fem sekunder mindes jeg at sige, ”svagheden i Lars skal ikke vinde over styrken i Lars”

Efter den traumatiske oplevelse søgte Lars Rasmussen professionel hjælp og blev diagnosticeret med ADHD og autisme i 2015. 

Disse diagnoser blev afgørende for hans helingsproces og hjalp ham med at forstå sig selv bedre. Med åbenhed om sin mentale sundhed ønsker Lars Rasmussen nu at skabe forståelse og opmærksomhed omkring de udfordringer, mange ansigter, selv bag en succesfuld facade.

Hans bog med titlen 'What the fuck, Lars?' udkommer den 15. november.

Hvis du selv går med svære tanker, kan du kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-05