Programsat: Her vil du kunne se omdiskuteret dokumentar

Skrevet af Mathias Busekist

27 uger siden

|

11/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe vil danskerne kunne sætte sig til rette og tænde for den omdiskuterede dokumentar.

Dagens topnyheder

Snart vil danskerne kunne tænde for TV 2 for at se den omdiskuterede dokumentar 'Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder'.

Dokumentaren er nemlig sat til at blive den 22. november klokken 20.00 på hovedkanalen, skriver B.T.

En dokumentar, der som bekendt har været længe undervejs.

Det skyldes blandt andet, at Andreas Helgstrand blandt andet valgte at politianmelde TV 2, fordi dokumentaren indeholder skjulte optagelser.

Forud for dokumentaren var en udsendt journalist fra tv-stationen blev ansat hos Helgstrand Dressage i Nordjylland.

Journalisten fungerede herefter som en muldvarp for TV 2, hvilket Andreas Helstrand hævder har været med til at krænke privatlivets fred.

"Det er utrolig krænkende, og stærkt bekymrende, at vores medarbejdere og jeg har fået krænket privatlivets fred udelukkende for at skabe en spændende dokumentar," lød det fra Andreas Helgstrand, der blev milliardær i 2019 efter ti år som selvstændig, i en pressemeddelelse, ifølge B.T.

Derfor begærede han om forbud mod at lade TV 2 vise dokumentaren, samt smed en politianmeldelse efter tv-stationen, og til sidst endte de to parter i retten.

Her fik TV 2 medhold i, at de kunne bruge oplysningerne, og ifølge flere medier var det med en begrundelse om, at der var tale om 'samfundsvæsentlig interesse' og 'dyrevelfærd'.

I retten kom det frem, at det angiveligt ikke var hestevenlige træningsmetoder, de skjulte kameraer havde filmet. 

Der skulle blandt andet angiveligt være tale om brug af den omstridte træningsmetode rollkur, der tvinger hesten til at bøje sin nakke unaturligt langt ind mod bringen. 

Ifølge Ketil Alstrup, der er redaktør på Operation X, skulle der være optagelser af heste med sår i mundvigen og sår efter overdreven brug af pisk og spore.