Lidl tager konsekvensen

Foto: Shutterstock.com

Nu tager Lidl konsekvensen af de stigende energipriser.

Lidl Danmark foretager i forlængelse af de stigende energipriser en række nye energibesparende initiativer. Udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl Danmark, Mads T. Nielsen udtaler følgende i en pressemeddelelse:

Læs også

Mand gik amok foran McDonald's: Nu går video verden rundt

"Lidl Danmark har i flere år foretaget store investeringer og klimahensyn i vores 138 butikker, logistikcentre og øvrige bygninger. Derfor er vi knap så hårdt ramt på dette område, som vi kan læse andre detailkæder er. Det skyldes dels, at vores butikker alle er ISO 50001-certificerede og dermed allerede optimerede ift. energiforbrug, og dels at vi langt hen ad vejen har sikret os nogle fornuftige prisaftaler. I takt med de stigende energipriser viser vi stadig rettidig omhu, og derfor har vi også indført en række nye tiltag:  

  • Vi skruer temperaturen ned i butikkerne fra 21 til 19 grader.  

  • Vi har stort set udskiftet størstedelen af vores kølemontrer i butikkerne fra syntetisk til naturlig kølemiddel.  

  • Vi slukker for 2/3 af belysningen i butikkerne før åbningstid.  

  • Vi optimere med flere lyssensor i alle vores butikker og lagrene.  

  • Vi har siden 2020 haft 100 % LED-belysning i butiksarealerne i vores 138 butikker og logistikcentre. 

  • Vi har allerede sat solceller på 15 % af butikkerne – og flere er på vej.  

  • Alle butikker er udstyret med intelligent bygningsstyring, som sørger for, at ventilation, fjernvarme og lys bliver styret af ét system. Fx taler fjernvarme og klimaanlæg sammen, så begge dele ikke kan køre samtidig, da det ikke giver mening både at varme og køle på samme tid.  

  • Lidl blev, som den første dagligvarekæde, ISO 50001-certificeret i 2018 og forpligter sig dermed til at forbedre sin energiledelse hvert år for alle butikker, administration og logistikcentre. 

Derudover har vi midlertidigt måttet lukke for el-ladestanderne i de 15 butikker, hvor vi har dem stående. Vi implementerer en betalingsløsning, og indtil den er på plads, vil standerne være ude af drift. Den nye løsning kommer alle kunderne til gavn."

Læs også

Hørte en summelyd fra sin burger: Da hun åbnede den fik hun et chok

 

 

Dagens Gossip