LIGE NU: Indkalder til pressemøde om genåbning

Foto: Shutterstock.com.

Regeringen holder i dag pressemøde. Det sker efter, at der er indgået en aftale om genåbning af landet.

I dag er der pressemøde om genåbningen af Danmark. 

Det fortæller flere ministerier i en indkaldelse, der netop er blevet sendt ud.

Læs også

Ændring i Badehotellet: Derfor er hun ikke med længere

Justitsministeriet, Sundhedsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet inviterer til doorstep i dag kl. 11.00. Regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er blevet enige om en genåbning af samfundet, står der i en pressemeddelelse.

“Vi løber en kalkuleret risiko”

Mette Frederiksens mange følgere på Facebook kunne i går læse et opslag fra statsministeren. Heri røbede hun en smule af, hvad danskerne kan se frem imod i den kommende tid. 

“Eksperter og myndigheder vurderer, at der er plads til at udfase nogle af restriktionerne i løbet af marts. Som det er omtalt i pressen peger myndighederne på detailhandlen, udendørs organiseret idræt- og foreningsaktiviteter samt kulturinstitutioner og en delvis åbning for afgangselever regionalt i Nord- og Vestjylland – og hvor ugentlige tests flere steder spiller en væsentlig rolle,” skrev hun i opslaget på Facebook.

Med denne forventede åbning skønnes antallet af indlæggelser på sygehusene at stige til cirka 870 indlagte med COVID-19 i midten af april, ifølge Mette Frederiksen.

“Vi løber altså en kalkuleret risiko (...) Vi kommer samtidig til at insistere på, at vi ikke nu sætter det hele over styr, fordi vi bliver for utålmodige. Åbner vi for meget og for hurtigt, så er der en stor risiko for, at smitten eksploderer på et tidspunkt, hvor for få ældre og sårbare er vaccinerede. Vi risikerer, at presset på sundhedsvæsenet simpelthen bliver for stort,” uddyber hun i opslaget.

Hvilke restriktioner og tiltag der konkret vil blive udfaset i den kommende tid, forventes at blive fremlagt på pressemødet senere i dag.

Læs også

Vil af med det: Casper Christensen giver millionrabat

 

 

 

Dagens Gossip