LIGE NU: Mette Frederiksen reagerer på ny aftale

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen reagerer nu på den nye aftale.

I går lykkedes det et enigt folketing med undtagelse af Nye Borgerlige, at indgå en aftale omkring den kommende genåbning af Danmark.

Det betyder blandt andet, at der nu lægges en plan for udfasning af mundbind samt coronapas i Danmark.

Det kan du læse mere om herunder:

Læs også

Breaking: Mundbind og coronapas bliver udfaset

Her til middag reagerer statsminister Mette Frederiksen så på den nye aftale, og den gør hende utroligt glad.

“I nat indgik et bredt flertal i Folketinget endnu en aftale om mere genåbning. Vi er nu et sted, hvor næsten hele Danmark genåbner - selvfølgelig med de smitteforebyggende tiltag, der stadig er nødvendige. Jeg er utrolig glad for, at det er muligt. Det er det ikke mindst, fordi vi bruger coronapas, tester og hurtigt kan lukke ned lokalt. Vi har derfor god kontrol med smitten. Og så selvfølgelig fordi mere end halvanden million danskere nu har fået det første vigtige vaccinestik.” lyder det fra Mette Frederiksen, der dog samtidig maner til besindigheder og opfordrer danskerne til fortsat er passe på hinanden, da der fortsat er smitte i Danmark.

“Samtidig med at vi glæder os over, hvor godt det går i Danmark, skal vi huske, at smitten stadig er blandt os. Og nogle steder stiger den. Vi skal derfor fortsat passe rigtig godt på hinanden.” lyder det fra statsministeren.

Derudover fortæller Mette Frederiksen, at hun i dag skal i folketingssalen for at drøfte Rigsfællesskabet.

“Senere i dag skal jeg i salen for at drøfte Rigsfællesskabet. Det er en god årlig tradition. Rigsfællesskabet er et unikt og stærkt fællesskab. Vi er knyttet sammen af vores fælles historie og stærke bånd. Jeg glæder mig til at drøfte det med de andre partier,” lyde det slutteligt fra Danmarks statsminister.

Læs også

Mascha Vang smittet: Testet positiv