LIGE NU: Ny dansk corona-behandling godkendt

Foto: Shutterstock

En ny behandling mod Covid-19, som er udviklet af danske forskere fra blandt andet Rigshospitalet, er nu blevet godkendt til de første kliniske forsøg på mennesker.

Verden over bliver der forsket intenst i nye behandlinger mod COVID-19. Et lovende bud på en ny behandling kommer fra forskere på blandt andet Rigshospitalet. I samarbejde med det norske firma SoftOx har de udviklet en behandling, som er baseret på inhalation af partikler, og som kan inaktivere virus og dræbe bakterier og svamp.

Læs også

Vær opmærksom: De står klar mandag

Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. 

"Selvom flere vaccinetilbud nu er i brug mod Covid-19, er der stadig behov for nye og anderledes behandlingsmetoder, der især er målrettet de patienter, der bliver indlagt med Covid-19," siger professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet og på Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, Thomas Bjarnsholt.

"Det er en behandling, hvor man inhalerer en mild syreopløsning, som giver immunforsvaret en hånd med at nedkæmpe infektioner i luftvejene fra bakterier eller virus. Ambitionen er, at den også skal kunne bekæmpe andre infektioner som lungebetændelse, influenza og tuberkulose. Alle tre er sygdomme, som millioner af mennesker dør af hvert år på verdensplan," fortæller han.

Foto: Shutterstock

Det er virksomheden SoftOx Solutions, der har patentet til behandlingsteknologien, og firmaet vil nu gå videre og teste behandlingen i mennesker.

Men faktisk begyndte det i laboratoriet hos Thomas Bjarnsholt.

 

"Idéen til behandlingen stammer fra vores tidligere forskning, hvor vi udforskede syreopløsningers evne til at bekæmpe infektioner i sår. Det er den samme idé, som nu er forfinet og lavet til en inhalationsbehandling, der skal bekæmpe infektioner i luftvejene," forklarer Thomas Bjarnsholt.

 

Med de forestående kliniske forsøg på mennesker træder inhalationsbehandlingen et skridt nærmere at blive et reelt behandlingstilbud for patienter med Covid-19. Det glæder Thomas Bjarnsholt.

 

"Det er en stor dag for os. Inhalationsbehandlingen er på vej til at blive en realitet. Og forhåbentlig vil vores næste forsøg vise, at behandlingen er sikker i mennesker," siger Thomas Bjarnsholt.

Læs også

Nu er alle lyntestcentre lukket: Så meget har de kostet

 

Dagens Gossip