Lige nu: Statens Serum Institut - Genåbningen er for risikabel

Blandt andet har det været på tale, at diskoteker skal kunne genåbne og barerne må lade gæsterne feste videre efter efter midnat.

Smittetallene er steget så meget, at Statens Serum Institut ikke mener, at det er klogt at åbne mere op lige nu.

Det er egentlig om få dage, at politikerne skal forhandle detaljerne på plads i den fjerde og sidste del af genåbningen.

Læs også

Ejer lavede stor fejl: Willow var lige ved at dø

Blandt andet har det været på tale, at diskoteker skal kunne genåbne og barerne må lade gæsterne feste videre efter efter midnat. 

Men ifølge Kåre Mølbak, epidemiolog og faglig direktør for Infektionsberedskab på Statens Serum Institut, så er genåbningen - den såkaldte fase fire - en dum ide. 

Det skriver Ingeniøren. 

Det er de stigende smittetal, der gør, at direkøren ikke er i tvivl. 

Antallet af coronasmittede fortsætter nemlig desværre i Danmark, og i løbet af weekenden er der sket en stor stigning i antallet af smittede og indlæggelser. Det betyder, at antallet af ugentlige tilfælde for uge 31 er på niveau med forekomsten i begyndelsen af maj.

“Der er en stor risiko forbundet med det, og om man fra politisk side vil løbe den risiko, må man jo politisk tage stilling til,« siger han til Ingeniøren, og tilføjer, at det ikke er noget, som han kan anbefale sundhedsfagligt.

På spørgsmålet om, hvorvidt vi bør standse genåbningen, er det klare svar ‘ja’ fra Kåre Mølbak.

Læs også

Stort gennembrud i dansk drabssag

 

 

 

Dagens Gossip