Lige på trapperne: Ny ‘pengegave’ på vej til danskerne

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Danskerne fik i begyndelsen af oktober udbetalt tre ugers indefrosne feriepenge, men der mangler fortsat to uger. Disse penge skal partierne snart forhandle om, og det peger på, at de bliver udbetalt.

I oktober blev der delt pengegaver ud til danskerne i form af feriepenge og en ‘pengecheck’ på 1.000 kroner til folk uden job. I første omgang lød aftalen på, at danskerne skulle have udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, men nu er der snart nyt igen.

Læs også

Minister melder ud: Nu er der nyt om mundbindsrestriktioner

Et flertal af folketingets partier krævede nemlig, at alle pengene blev udbetalt, men det var regeringen ikke tilhænger af. I løbet af de seneste par måneder, er der dog sket ting og sager, og nu vil regeringen ikke længere stille sig i vejen for at udbetale de resterende to ugers feriepenge

Det fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dag til B.T.

Regeringen stiller sig ikke i vejen

“Igen er det for tidligt at sige noget håndfast om, men jeg ser frem til at drøfte det med de øvrige aftalepartier. Regeringen har ikke noget behov for at holde på folks feriepenge, men det skal selvfølgelig ske ansvarligt,” lyder det fra Peter Hummelgaard til mediet.

Tidligere udtalte De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at danskerne burde få pengene udbetalt inden julehandlen, så pengene blandt andet kunne bruges på dette.

Det er dog ikke sikkert, at det kan lade sig gøre, og derfor virker det mest realistisk, at de resterende penge bliver udbetalt i 2021.

Til B.T. fortæller Peter Hummelgaard, at partierne fortsat ikke er kaldt ind til forhandlinger, men at det kommer til at ske her i løbet af efteråret.

Læs også

Optagelser går helt galt: Felix Smith ude efter voldsomt uheld

 

 

Dagens Gossip