Linnea blev tosset, da hun gik ind i H&M forleden: 'Den ser jo udmagret ud'

Foto: Linnea Klint/privat

Svenske Linnea blev rasende i H&M, da hun så, hvordan tøjet blev præsenteret i butikken.

Det skulle blot have været en hurtig omgang weekendshopping, da Linnea Klint fra Stockholm var ude og kigge efter noget nyt tøj.

Men da hun gik ind i H&M og så, hvordan at tøjet blev præsenteret på mannequinerne i den populære butik, knækkede filmen. 

- Jeg blev fuldstændig rasende. Den så totalt udmagret ud. De havde fastgjort bukserne på den med en sikkerhedsnål. Jeg kunne ikke undgå at se, at det var størrelse 36. Det siger meget om størrelsen på sådan en mannequin, siger Linnea Klint til Aftonbladet.

Selvom tøjet kun var størrelse 36, så måtte det alligevel sættes fast med nåle, fordi det var alt for stort på mannequinen. Og det gør Linnea Klint vred, at H&M sætter sådan en krop op på et podie som et ideal.

- Jeg er simpelthen bange for, hvad kunder og medarbejdere ser og tror i forhold til, hvordan en kvindekrop ser ud. I det lange løb mener jeg, at det fører til skæve kropsidealer, som igen fører til det forkerte fokus i livet - at man skal se på en bestemt måde. Det kan føre til et liv af angst, siger Linnea Klint til avisen.

Læs også

Har du hård mave? Magisk 'bæ-knap' på kroppen får dig til at skide med det samme

Da hun henvendte sig til tøjkæden via mail og spurgte ind til de tynde mannequiner, fik hun et meget overraskende svar, der ikke ligefrem gjorde Linnea Klint tryg.

Det var denne meget tynde mannequin, der faldt Linnea for brystet. Foto: Linnea Klint/privat

- Vi vil gerne understrege, at vores mannequiner ikke skal ses som menneskelige idealer, men snarere som 'bøjler' der klart fremviser vores tøj, skriver H&M i et mailsvar til Linnea Klint, som hun ikke giver meget for: 

- Det er en mærkelig forklaring. Hvis man mener, at det bare er en bøjle, så bør det jo ikke have nogen krop overhovedet, siger Linnea Klint til Aftonbladet. 

Læs også

Natasha har fået forstørret sin numse tre gange: 'Jeg bliver liderlig af mig selv’

Linnea Klint har selv skrevet en kronik om sin oplevelse i H&M, som du kan læse her 

Det er langt fra første gang, at H&M er blevet kritisteret for deres størrelser. Marianne mener, at H&M burde 'skamme sig' efter en episode i prøverummet, og Jenni blev dybt forarget, da hun skulle købe shorts til sin datter. Faktisk er der flere tusinder af kvinder, der vil boykotte tøjkæden på grund af deres alt for tynde modeller.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip