Livsfarlig fejl: Disse biler bliver tilbagekaldt nu

Foto: Shutterstock.com

Op mod 3.4 millioner biler er blevet tilbagekaldt, da en elektronisk fejl gør, at airbaggen ikke bliver udløst. Det har indtil videre kostet mindst en person livet.

Der sker desværre af og til det, at bilfabrikanter først finder ud af, at det produkt de har solgt, faktisk ikke virker helt optimalt. 

Af og til kan der gå mange år, og det er lige netop tilfældet i denne sag for Toyota.

Læs også

Jørgen opdagede tegn på kræft i Bilka: 'Han kiggede mig direkte i øjnene'

Den store bilfabrikant har nemlig udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at de tilbagekalder intet mindre end 3.4 millioner biler over hele verden på grund af en alvorlig fejl.

Det er en defekt i bilernes elektronik der gør, at bilernes airbag ikke bliver aktiveret i forbindelse med ulykker, og det kan altså koste rigtig mange liv.

Blandt tilbagekaldelsen af de 3.4 millioner biler, er 2.9 millioner solgt i USA. Der er tale om bilmærkerne Corolla fra 2011 til 2019, Matrix fra 2011 til 2013, Avalon fra 2012 til 2018 og Avalon Hybrid fra 2013 til 2018.

Det oplyses dog ikke om, hvorvidt nogle af de solgte biler kører rundt i Danmark, derfor er det fortsat uklart.

Toyota skriver endvidere, at der har været tale om en enkelt dødsulykke, hvor airbaggen ikke er blevet udløst.

Den Amerikanske Administration For Trafiksikkerhed på Nationale Motorveje (NHTSA) begyndte i april en undersøgelse med defekte airbags, hvor de også kiggede på Toyota-bilerne.

NHTSA mener, at der kan være helt op mod 8 dødsulykker, hvor airbaggen ikke er blevet udløst.

Læs også

Mor ville give sin datter bizart navn: Heldigvis fik hun et nej

 

 

Dagens Gossip