Mor ville give sin datter bizart navn: Heldigvis fik hun et nej

Foto: Shutterstock.com

Der findes mange sjove navne i dag, men det navn som en 35-årig mor fandt på, ville de svenske myndigheder ikke godtage.

Det er tilladt at døbe sine børn alverdens forskellige navne, og selvom man af og til møder mennesker med de mest obskure navne, så er der alligevel grænser.

Den grænse stødte en 35-årige svensk mor på, da hun ville navngive hendes lille datter for ‘Fisen’ (Prutten).

Læs også

40-årig singlemor betalte for at få vanvittigt efternavn: “Skal jeg giftes, skal manden tage mit navn”

Til det svenske medie Aftonbladet fortæller moren, at datteren allerede bliver kaldt lille fisen, fordi hun lukkede rigtig mange prutter ud som nyfødt, og derfor ville de gerne døbe hende for ‘Fisen’

Moren kontaktede derfor det svenske skattevæsen for at ansøge om navnet, men de valgte altså ikke at godtage ansøgningen. Ifølge dem er der nemlig alt for stor sandsynlighed for, at den lille pige ville blive drillet.

“Et alt for afvigende navn kan føre til ubehag, især når det handler om et barn, som ikke selv kan skifte eller ændre sit navn,” lød meldingen fra skattevæsenet.

Alle kan jo blive drillet

Den 35-årige mor er dog langt fra tilfreds med kendelsen, for hun mener, at alle kan blive drillet i dag, også selvom de har et helt normalt efternavn som Svennson.

“Man kan jo bliver drillet for hvad som helst i dag. Også hvis man hedder noget helt almindelig svensson-agtigt,” fortæller hun til Aftonbladet.

Slutteligt fortæller moren, at hun stadigvæk vil kalde hendes datter for ‘Fisen’ i privaten.

Læs også

DF’er raser over billede: Islam skal INGEN rolle spille på danske folkeskoler

 

 

Dagens Gossip