Livsfarlig sommer-dille spreder sig blandt unge

Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Unge nordjyske badegæster har fundet på en risikabel sommerleg, der nu får kommunen til at tage affære.

Sommeren er over os, og det betyder, at rigtig mange danskere ynder at køle sig ned med en forfriskende dukkert.

Sådan forholder der sig også i Hvalpsund ved Limfjorden i Nordjylland, hvor adskillige unge sommeren igennem er sprunget i vandet fra kajkanten i Hvalpsund Havn. Det skriver Nordjyske.

Læs også

Politiet advarer mod truende onani-mail: ‘Man bør slette den’

I mange tilfælde er der dog ikke tale om en uskyldig dukkert, men derimod en farlig trend, som flere og flere af lokalområdets unge er gået med på.

Mange unge badegæster vælger nemlig at springe i vandet få meter fra færgen Mary, der sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre.

Ifølge overfartsleder Flemming Thomasen virker det som om, de unge nærmest konkurrerer om, hvem der tør hoppe i vandet tættest på færgen, men den leg er ikke uden konsekvenser.

Her ses færgen Mary, der sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre. Foto: Henning Bagger/Scanpix

For ikke nok med at de badende risikerer at komme i klemme mellem færgen og kajkanten på grund af understrøm omkring færgen, så er det også livsfarligt, hvis man kommer for tæt på de store propeller under færgen.

- De kan komme ned i skruen eller komme i klemme ved kajen. Færgen laver jo en masse understrøm. Kommer man i klemme i skruen, overlever man ikke, fastslår Flemming Thomasen overfor Nordjyske.

Læs også

Indbrudstyv begår kæmpe brøler: Da politiet opdagede dette, vidste de straks, hvem de skulle ringe til

Heldigvis er ingen unge kommet til skade endnu, men det virker blot som et spørgsmål om tid. Det skyldes ikke mindst, at de unge bliver mere og mere dumdristige.

Ifølge Flemming Thomasen er fænomenet ikke er nyt, men han mener alligevel, at de unge, der primært er mellem 15 og 18 år, bliver mere og mere vovede i deres forsøg på at komme tæt på færgen.

Læs også

Forældre bliver vækket af grædende søn: Da de hører hans ord, styrter de skrækslagne ned i vaskerummet

Ifølge overfartslederen har flere badegæster sprunget i vandet kun fire-fem meter fra færgen, og den livsfarlige dille har nu fået kommunen til at tage affære.

Der er nemlig blevet bestilt en række forbudsskilte med 'udspring forbudt’, som alle skal sættes op på kajkanten for at sætte en stoppe for de farlige udspring, før det ender galt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip