​Livsfarligt kosttilskud solgt på nettet: Kan give dødelig overophedning

Fødevarestyrelsen advarer nu forbrugerne mod at købe kosttilskud, der indeholder det farlige stof, DNP, der er yderst giftigt.

Mange danskere benytter sig dagligt af kosttilskud, men nu advarer Fødevarestyrelsen forbrugere mod at indtage det farlige stof, 2,4-dinitrophenol (DNP).

Stoffet er et gult pulver, som enten sælges i pulverform eller i kapsler, typisk på udenlandske hjemmesider, og som bruges til slankeformål, men også indenfor bodybuilderverden.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelsele.

Læs også

22-årig alvorligt kvæstet: Styrtede 10 meter ned fra tag for øjnene af politiet

I kombination med andre præstationsfremmende midler kan DNP dog give alvorlige bivirkninger, da det blandt andet ændrer forbrændingen i kroppen, hvilket øger kroppens temperatur, så man risikerer dødelig overophedning. 

Fødevarestyrelsen har tidligere advaret mod stoffet, men er af de engelske myndigheder blevet gjort opmærksom på, at produkter med DNP fortsat kan købes på nettet. Det kan derfor ikke udelukkes, at danske forbrugere har købt produkter så som kosttilskud, der indeholder DNP. Siden 2015 er der alene i England mindst 13 personer, som er døde efter at have taget DNP.

Da stoffet omsættes forskelligt fra person til person, er det svært at forudsige, hvordan den enkelte reagerer på stoffet, men bare små mængder af DNP kan give en alvorlig forgiftning.

Læs også

Opmærksom borger spottede kvinde forlade Netto: Da han så, hvad hun havde købt, ringede han straks til politiet

Hvis man har et produkt med et indhold af DNP, anbefaler Fødevarestyrelsen, at man straks stopper med at indtage det, og at man kontakter sin læge, hvis man oplever pludselige bivirkninger.

Eventuelle rester af produktet kan afleveres til destruktion på apoteket.

Fødevarestyrelsen opfordrer generelt personer, der køber kosttilskud på nettet, til at være meget forsigtige med hvilke hjemmesider, de bruger. Søg grundig information om produktet, hvis det kun forhandles over nettet, men ikke sælges i almindelige butikker. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip