Målrettet indsats fra Politiet: De tager dig, hvis du gør dette bag rattet

I denne uge skal du være særligt opmærksom, når du bevæger dig ud i trafikken. Det skyledes, at politiet er i færd med en særlig målrettet indsats, hvor de vil fange personer, der ikke er opmærksomme bag rattet.

Man skal køre bil, når man kører bil. Sådan har man hørt det utallige gange i reklamer og diverse kampagner, men det er desværre som om, at der fortsat er mange, der glemmer det.

Derfor vil politiet i denne uge lave en målrettet indsats, får de slår hårdt ned på personer, der slet ikke er opmærksomme i trafikken. Det er nemlig uopmærksomhed, der er årsag til hver tredje dødsulykke i trafikken, og det skal der laves om på.

Derfor går politiet sammen i en fælles europæisk indsats fra mandag den 16. september til og med søndag den 22. september.

Læs også

6 km/t for hurtigt endte med at koste 250.000 kroner

I pressemeddelelsen fra politiet skriver de, at Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor de holdt øje med, hvad 26.000 bilister foretager sig, når de sidder bag rattet.

Her kunne de observere, at hele 6 % af bilisterne udførte en handling, der kunne distrahere dem fra trafikken. Det var blandt andet, at de talte i håndholdt mobiltelefon, at de indstillede deres GPS, eller at de spiste/drak mens de kørte med høj fart.

Lastbiler er mest uopmærksomme

Lidt overraskende viste det sig også, at det typisk var de særligt tunge køretøjer (lastbiler) der ikke er opmærksomme. Det er et problem, da en opmærksom lastbilchauffør kan gøre meget mere skade end en uopmærksom bilist i en VW UP.

"Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt. Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden,” fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiet skriver også, at hvis du kører 80 km/t og kigger på din mobil eller gps i blot fire sekunder, så vil du have kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Derfor er det altså vigtigt, at du kører bil, når du kører bil.

Læs også

Asteroide rammer med 100% sikkerhed jorden: Ifølge forsker skal verdens ledere handle nu

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip