Asteroide rammer med 100% sikkerhed jorden: Ifølge forsker skal verdens ledere handle nu

Foto: Shutterstock

Det er uundgåeligt, at en stor asteroide vil ramme Jorden. Det kan potentielt føre til udryddelse af menneskeheden, medmindre verdens ledere handler nu. Det siger en topforsker fra NASA.

Greg Leonard, seniorforsker ved Catalina Sky Survey (CSS), der er finansieret af NASA, er helt sikker på, at sandsynligheden for  at en asteroide på et tidspunkt rammer jorden er et hundrede procent. Jordens ledere skal tage ansvar og handle. Hellere nu end senere. Det siger Greg leonard i et interview med videnskabsforfatter Bryan Walsh, der har brugt interviewt i sin nye bog: 'End Times: A Brief Guide to the End of the World'.

Udover at være forsker ved CSS er Greg Leonard også professor ved New Zealands University of Otago, hvor han udgør en del af det hold, der overvåger universet. Selvom Greg Leonard ikke mener, at sandsynligheden for, at vi oplever et større asteroidenedslag lige nu er ret stor, så mener han stadig, at Jordens ledere skal handle. Hvert eneste år kommer der asteroider, der er på størrelse med biler, ind i Jordens atmosfære. Somregel brænder de op inden de når Jordens overflade, og gør ikke skade på nogen.

Imidlertid kan påvirkningen af Jordens klima og miljø ved et større nedslag være katastrofalt. Det kan herefter få stor betydning for mulighederne for menneskehedens overlevelse.

Læs også

Asteroide på størrelse med Burj Khalifa nærmer sig jorden

”Jeg ved, at hvis vi ikke gør noget, før eller senere, så er de hundrede procent chance for, at det sker," udtalte Greg Leonard efter NASA havde indrømmet, at først havde spottet en potentiel farlig asteroide få timer inden, den kom ind i Jordens atmosføre . "Jeg føler mig priviligeret ved at være med til at gøre noget." Asteroiden, 2019 MO, brændte op i atmosfæren over Caribien den 29. juni, den blev først identificeret af NASA omkring en halv million kilometer fra Jorden. Selvom asteroiden var potentielt farlig, så udgjorde den ikke en trussel for menneskehedens udryddelse. Asteroider af den størrelsesorden kunne få katastrofale lokale følger, men ifølge NASA er det som at spotte en lus på 500 kilometers afstand, hvis man skal opdage disse små asteroider i tide. Derfor koncentrerer NASA sig om de store asteroider, der udgør en større fare for menneskeheden. 

Læs også

Forskere: Der kan være liv på Venus

 

 

Dagens Gossip