Magnus Heunicke langer hårdt ud efter TV 2

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke langer ud efter TV 2, som han kritiserer for at have bragt en artikel med en overskrift, hvori de skriver, at 30 unge fik det skidt efter vaccination mod coronavirus.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har på Twitter langet hårdt ud efter TV 2. 

Læs også

Mette Frederiksen tager afsked

Her skriver han, at han finder det 'særdeles alvorligt', at TV 2 News har bragt en overskrift, hvori de skriver, at 30 unge fik det skidt, efter at have modtaget deres vaccine mod coronavirus. 

Han påpeger nemlig, at det ikke er korrekt, og at det derfor er en misvisende og fejlagtig overskrift, som TV 2 News har brugt. 

Artiklen fra TV 2 handler om enkelte yngre borgere i Region Hovedstaden, der besvimede fredag, hvor de skulle vaccineres mod coronavirus. Her blev omtrent 1.200 unge i alderen 16 til 24 år vaccineret i Ballerup. 

Årsagen til, at de besvimede var dog ikke som en bivirkning af vaccinen. Derimod skyldtes det ifølge eksperter, at de enten var bange for at blive stukket eller ikke havde spist eller drukket tilstrækkeligt før vaccinationen.

"Kære TV 2 News, det er særdeles alvorligt, at I laver sådan en fejl i jeres overskrift. De her unge mennesker fik det netop ikke skidt 'efter' vaccination, og det har intet med bivirkninger at gøre," skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter. 

"Afgørende vigtigt at I er præcise i artikler om vaccination," fortsætter han efterfølgende. 

Efterfølgende har TV 2 rettet artiklen, så det ikke længere fremgår af artiklen, at de 30 unge fik det skidt efter vaccinen. Ligeledes omtalte Heunicke et opslag på Twitter, som også er blevet fjernet af TV 2.

Læs også

Harry og Meghan har specielt navn i tankerne til deres kommende datter

"Tidligere fremgik det af artiklens overskrift, at de unge fik det dårligt efter vaccinen. Det var ikke korrekt. Der er tale om anfald FØR vaccinen," skriver TV 2 i toppen af artiklen.