Magnus Heunicke med trist nyt: Danmark kan lukke ned igen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke har en appel til danskerne, hvis landet ikke skal lukke ned igen.

Smittetallene for corona er stigende på tværs af hele Europa. Det er også tilfældet i Danmark, hvor knap 200 personer er indlagt med corona på de danske sygehuse.

Ifølge Ritzau oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke desuden, at kontakttallet er steget til 1,2.

Læs også

8-årige datter afprøver ægte våben på kamera: Far kalder hende en fantastisk rollemodel

I samme ombæring sender han også en appel til den danske befolkning. Her understreger han, at det er nødvendigt, at der er flere danskere, der lader sig vaccinere, hvis landet skal holdes åbent.

"Selvom vi er på et utrolig højt niveau, også i forhold til mange andre lande, så er det en kæmpe appel fra mig: Hvis vi skal holde Danmark åbent, så skal vi have flere til at lade sig vaccinere," lyder det fra Magnus Heunicke ifølge Ritzau.

I løbet af det seneste døgn er der blevet konstateret 1.253 nye smittede med coronavirus i Danmark. Det er et lavere antal nye smittede end døgnet før, hvor tallet lød på 1.411.

Det seneste tal er baseret på 65.267 udførte PCR-test, hvorfor positivprocenten er på 1,91.

Derudover har der været en ændring i antallet af indlæggelser, da ni yderligere patienter er blevet indlagt. I alt er der nu 195 indlagte med corona på de danske hospitaler.

Ud af de 195 indlagte, er 22 af dem indlagt på intensiv, hvilket er to flere end døgnet før. Samtidig oplyser Statens Serum Institut, at 11 af disse patienter er i respirator, hvilket er en stigning på en. Dertil har der været fire dødsfald med covid-19 det seneste døgn.

På Twitter skriver Magnus Heunicke desuden, at 55% af tilfældene i sidste uge var blandt færdigvaccinerede. Det fortæller, at man fortsat kan få corona, selvom man er vaccineret, og derfor appellerer han til, at man lader sig teste, hvis man har symptomer.

"55 pct. af tilfældene i sidste uge var blandt færdigvaccinerede. Det skal selvfølgelig ses i forhold til at, de udgør 75 pct. af befolkningen. Altså stadig stor effekt af vaccinerne, men vigtigt at også vaccinerede lader sig teste ved symptomer," oplyser sundhedsministeren på Twitter.

Læs også

Kvinde advarer folk der holder deres smartphones sådan her