Kvinde advarer folk der holder deres smartphones sådan her

Foto: Shutterstock.com

En kvinde har delt en advarsel om at holde din smartphone på en sådan vis, at den støttes på din lillefinger.

Der findes mange måder at holde om sin smartphone på. Det er dog ikke dem alle, der er lige gode løsninger.

Læs også

8-årige datter afprøver ægte våben på kamera: Far kalder hende en fantastisk rollemodel

Rigtig mange har en tendens til at holde om telefonen med de tre længste fingre, mens lillefingeren bruges som støtte i bunden. Det medfører nemlig, at man har tommelfingeren fri til at scrolle med.

En Twitter-bruger med brugernavnet @MrsBundrige advarer dog om at gøre netop dette. Hun fortæller, at det kan være skadeligt for dit håndled og din ulnarisnerve.

"Jeg ved ikke, hvem der har brug for at høre dette, men når du bruger din telefon, så stop med at bruge din lillefinger som støtte. Det ødelægger dit håndled og skader din ulnarisnerve," skriver hun på Twitter.

Kvinden, der ikke ser ud til at have en medicinsk baggrund, har ligeledes delt en række artikler, der støtter op om hendes påstand.

En af de artikler, hun har delt, stammer fra Cleveland Clinic, hvori der oplyses om en række skader forårsaget af 'overforbrug af mobile enheder', herunder en skade, de kalder for 'texting thumb'.

Ifølge klinikken kan det forårsage 'fine rifter i dine muskler og sener', hvis du lader din tommelfinger stå for al rulning og skrivning på din smartphone. Det kan derudover føre til 'betændelse, der forårsager hævelse og stivhed'.

Ortopædkirurg Peter J. Evans anbefaler også, at man varierer sin SMS-stil, ved eksempelvis at bruge sine pegefingre, så man giver tommelfingrene en lille pause.

Kvinden linker også til en artikel fra Healthline. Heri fremgår det, at de fingre, der bliver mest påvirket af at holde om en smartphone, tablet eller mobil spillekonsol, er din lillefinger og tommelfinger.

"I forlængelse heraf kan dine håndled også blive påvirket af den måde, du holder din telefon på," skriver journalist Kathryn Watson fra Healthline.

Det konstante pres på din lillefinger, hvis du bruger den som støtte, kan føre til 'smartphonefinger'. Det betyder, at dine sener slides af de gentagne bevægelser, hvilket resulterer i slid på senen samt 'ømhed og betændelse'.

Ifølge Healthline er symptomerne smerte eller stivhed ved bunden af den berørte finger, en kliklyd, når du bevæger din lillefinger, besvær med at bevæge den, når du vågner om morgenen, og følelsesløshed i din fingerspids.

Læs også

Eksperter afslører de fejl som par oftest begår i sengen

For at undgå problemet, kan du enten bruge din smartphone med en stylus, via stemmestyring eller blot huske at strække dine fingre. Det er også en god idé at give dine fingre en regelmæssig pause fra rulning og skrivning, lyder det.

 

Dagens Gossip