Magnus Heunicke smittet med corona under rejse til udlandet

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Danmarks sundhedsminister Magnus Heunicke er blevet testet positiv for coronavirus under en rejse til udlandet. Det skriver sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er tirsdag den 7. december 2021 testet positiv for covid-19. Sundhedsministeren opholder sig i Bruxelles, hvor han selvisolerer på et hotel. Smitteopsporing af alle ministerens nære kontakter er igangsat.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i dag tirsdag den 7. december testet positiv for covid-19 via en PCR-test foretaget i Belgien. Ministeren ankom til Bruxelles i går aftes for at deltage i rådsmøde.

Tirsdag morgen inden mødet tog han en selvtest, som viste sig at være positiv og som efterfølgende blev bekræftet med en særlig hurtig PCR-test. Ministeren har det godt efter omstændighederne, men har milde symptomer i form af ondt i halsen.

Læs også

Der er iværksat smitteopsporing af alle sundhedsministerens nære kontakter efter både de danske og belgiske sundhedsmyndigheders retningslinjer.

Sundhedsministeren kørte fredag med både metro og S-tog i København, og det  kan ikke fastslås, hvor sundhedsministeren er smittet. Sundhedsministeren varetager fortsat sit arbejde i videst muligt omfang fra sit hotelværelse i Bruxelles

Sundhedsministeriet kan oplyse, at der blev afholdt julefrokost i Sundhedsministeriet fredag den 3. december. Julefrokosten fandt sted på to forskellige lokationer.

Sundhedsministeren deltog i den julefrokost, der blev afholdt i selve Sundhedsministeriet i Holbergsgade. Ved denne julefrokost er der på nuværende tidspunkt konstateret ét yderligere smittetilfælde. Alle medarbejdere, der er nære kontakter, er derfor blevet opfordret til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer om at lade sig teste på 4.- og 6.-dagen.

Arrangementet blev afholdt i tråd med Sundhedsstyrelsens gældende råd og anbefalinger, og der var indkøbt antigenselvtest til alle deltagere, så den kunne tages inden julefrokosten. Der er i øvrigt indført krav om gyldigt coronapas ved fysisk fremmøde i Sundhedsministeriet.

Læs også

Hjemløs beder Caroline om penge - da hun siger nej, overrasker hans tilbud hende

 

 

Dagens Gossip