Mange danskere slækker på anbefalingerne

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Flere og flere danskere er begyndt at slække på opfordringerne fra sundhedsmyndighederne. Det kan resultere i en større smittespredning.

Stort set siden dag et hvor coronavirussen kom til Danmark, er vi danskere blevet bedt om at holde afstand.

Det er noget vi har gjort rigtig godt, eftersom at smittet har været på sit laveste, og at Danmark nu igen kan åbne op for store dele af landet. I dag er turen kommet til cafeer, restauranter samt flere værtshuse.

Læs også

Dansk sygehus ramt af coronaudbrud

Statsministeren har dog allerede meddelt, at de er klar til at lukke ned igen, hvis der skulle ske en eksplosion i smittespredningen i Danmark, og det er da ikke usikkert, at det kan ske, efter den melding som B.T kommer med i dag.

De har nemlig fået YouGov til at foretage en undersøgelse om danskernes vaner i coronatiden, og her viser det sig, at en rigtig stor del har slækket på de afstandskrav og anbefalinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne.

Ifølge undersøgelsen fra YouGov, så har 44 % af de adspurgte danskere slækket på anbefalingerne mindst en gang i løbet af de seneste 2 til 3 uger.

Særligt de unge slækker

Ser man på hvem det er der slækker, så er det særligt den yngre del af befolkningen. Her lyder tallet på 62 %, mens det kun er 26 % af de ældre på +75 år, der har slækket på anbefalingerne.

Virolog og professor Allan Randrup Thomsen er bekymret for den adfærd, da det også er hans egen erfaring, at folk er begyndt at slække mere på det.

“Det er altså alvorligt, hvis det begynder at skride. Det er også min egen fornemmelse, at folk ikke er så omhyggelige med at holde afstand, som de var i begyndelse af epidemien,” fortæller han til B.T.

Han mener også, at det var et forkert signal at sende, da myndighederne gik ud og reducerede afstandskravet fra to meter til en meter.

Læs også

715.000 danskere får flere penge

 

 

Dagens Gossip