Mange tusinde danskere får snart besøg af politiet

Foto: Shutterstock.com

Mange tusinde danskere kan se frem til at besøg af det danske politi. I alt er der tale om op mod 150.000 danskere, der kan blive kontaktet.

Hvis man er indehaver af en bil, der er registreret med en nummerplade, så er det også et krav, at man betaler afgift til staten. Gør man ikke dette, så vil politiet frit kunne komme ud og klippe ens nummerplader af, så man ikke længere kan køre rundt.

I de seneste syv år har Skattestyrelsen dog ikke sendt beskeder til politiet, selvom mange danskere ikke haft betalt deres afgift. Det betyder, at de kunne køre rundt i landet, selvom de faktisk ikke burde have lov.

Læs også

Så kom afslutningen på 'tv-krigen': Discovery melder ud

Årsagen skyldes, at der har været problemer i Skattestyrelsens it-systemer siden 2012.

I februar kunne DR afsløre, at problemerne i it-systemet betød, at der kørte intet mindre end 200.000 danskere rundt i biler, som burde have fået klippet deres nummerplader. Det var ikke blot et problem, fordi det var ulovligt, men også fordi det kostede staten mange penge i manglende betalinger.

Nu lader det dog til, at der kommet styr på it-systemerne, for 15.000 danske bilejere har således fået besked om, at de risikere at få klippet deres nummerplader, hvis de ikke snart får betalt deres afgift.

Besked til op mod 150.000 personer

Foruden de 15.000 danskere der har fået besked, har Skattestyrelsen allerede givet politiet besked om, at de skulle klippe pladerne hos hele 7.000 danskere.

I alt er der dog tale om, at Skat mangler at sende varslingsbreve ud til intet mindre end 130.000 danske bilejere. De skylder tilsammen mere end 200 millioner kroner i afgifter.

Hvis du kører rundt i en bil, hvor du ikke har betalt din afgift, så kan du godt forvente, at du snart får et brev eller måske et besøg af politiet, som klipper pladerne af dine bil.

Læs også

Derfor leverede politiet pizza i dansk by

 

 

Dagens Gossip