Mange tusinde danskere står til at miste flere penge

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Flere tusinde danskere kommer nu til at blive ramt, da Jyske Bank vælger at sænke deres grænse for, hvornår man skal betale negative renter for at have sine penge stående.

2020 bliver desværre året, hvor mange danske banker indfører de såkaldte negative renter, hvor man skal betale penge for at have penge stående i banken.

Jyske Bank var dog blandt de første banker til at indføre det i Danmark, da de allerede indførte det i løbet af 2019. Da Jyske Bank indførte det, lød det, at kun kunder med mindst 750.000 kroner skulle betale negative renter i banken, men det laver Jyske Bank nu om.

Læs også

Kiosk-ansats store fejl sikrede dansk kvinde 5 millioner kroner

Jyske Bank har i dag skrevet i en pressemeddelelse, at de sænker grænsen for, hvornår private skal betale negative renter. De 750.000 kroner bliver nu lavet om til 250.000 kroner, og det betyder, at langt flere danskere, nu kommer til at betale penge, for at have deres penge stående i Danske Bank.

Grænsen lyder altså på 250.000 kroner, og for hver krone du har stående yderligere på din bankkonto, skal du altså betale renter af. 

Så meget skal du betale

Renten lyder på -0.75 %. Har du 500.000 kroner stående på din bankkonto, skal du altså betale renter af 250.000 kroner, hvilket i dette tilfælde vil betyde, at du skal betale 1.875 kroner.

Ifølge Jyske Bank så sænker de grænsen fordi, at de har en forventning om fortsat lave renter.

Hvad angår andre konti, så skriver Jyske Bank, at man betaler negativ rente af alt sit indlån. Det betyder, at man eksempel på en børneopsparing betaler -0.75 % i renter, men at grænsen på disse konti dog er 100.000 kroner.

Læs også

Tragisk ulykke: 3-årig døde for øjnene af mor og far

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip