Marianne raser over rygeregel: Borgmesteren må ryge på jobbet, mens sosu-assistenterne har rygeforbud

I Frederikshavn Kommune må borgmesteren ryge som skorsten, mens sosuassistenterne har rygeforbud.

​I Frederikshavn Kommune er der forskel på folk, når det kommer til rygning. Her må borgmesteren nemlig ryge, mens det er total forbudt for sosu-assistenterne.

Det er langt fra kutyme, at man kan tænde en cigaret i arbejdstiden og på rigtig mange arbejdspladser i Danmark skal man lade cigaretterne blive i lommen i sin arbejdstid.

Men det gælder bestemt ikke for alle, selvom at man arbejder på den samme arbejdsplads. I Frederikshavn Kommune må borgmesteren nemlig godt ryge smøger i arbejdstiden, selvom sosu-assistenterne har fået totalt rygeforbud, skriver Fagbladet FOA.

- I kommunen er det kun de sundhedsfaglige, der slet ikke må ryge. På rådhuset må de for eksempel gerne ryge, siger Marianne Mikkelsen, der arbejder som social- og sundhedsassistent på plejecenteret Søparken i Frederikshavn.

Reglerne er så strikse for Marianne Mikkelsen og hendes kollegaer, at sosu-assistenterne heller ikke må tænde en cigaret, når de deltager i kursus på rådhuset.

Læs også

Virksomhed belønner ikke-rygere med seks ekstra feriedage

- Jeg føler, jeg bliver talt ned til med disse rygeregler. At nogen ved bedre på mit helbreds vegne. Så længe det er en lovlig vare, som jeg kan købe i en butik, kan jeg ikke se, at andre skal bestemme, om jeg må ryge. Det er formynderisk. Jeg er et voksent menneske, der kan tage vare på mig selv, siger Marianne Mikkelsen

Rikke Albrektsen, der er direktør for Center for Social og Sundhed i Frederikshavn Kommune kan godt se, at reglerne er meget firkantede, men det skyldes ganske enkelt, at der er forskellige regler for rygning, og her er reglerne skærpede, når der handler om plejepersonale, hvor der slet ikke må ryges i arbejdstiden.

Læs også

Fandt kæmpe ‘meteorit’ på jorden udenfor landsby: Nu afslører politi den ulækre sandhed

- Jeg kan sagtens forstå, hvis hun synes, det er uretfærdigt, at nogen må ryge i arbejdstiden, mens andre ikke må. Men sådan er det, når der er mulighed for lokale retningslinjer, siger Rikke Albrektsen til Fagbladet FOA.

Frederikshavns borgmester, socialdemokraten Birgit Stenbak Hansen understreger at hun ikke står bag rygeforbuddet for sosu-assistenterne, men har heller ikke tænkt sig at ændre reglerne på området.

Men selv ryger hun gladeligt i arbejdstiden:

- Jeg har det godt med, at man kan gå ud og ryge. Lev, som du vil, og betal prisen. Jeg er ikke til at være formynderisk, siger Birgit Stenbak Hansen

 

Mand holdte sig for næsen, da han skulle til at nyse: Da lægerne undersøgte ham, troede de ikke deres egne øjne

 

Dagens Gossip