Massiv udrykning ved Fyn og Jylland

Foto: Shutterstock

Borgere på Fyn og i Jylland vil formentlig høre og/eller se en masse udrykkende politibiler i dag, men det er der en særlig grund til.

Hvis du ser en masse udrykkende køretøjer i dag, så skal du ikke nødvendigvis være bekymret, for der er nemlig tale om en stor politiaktion, hvor politikredse fra Jylland og Fyn samarbejder i forskellige øvelsesscenarier, så alle har samme niveau.

Øvelsen kaldes “Det mobile Indsatskoncept”. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Læs også

Målet var 95 %: Nu er kun 25 % vaccineret

Onsdag mellem 09 og 17 vil der særligt omkring Vejle være en del aktivitet, hvor man blandt skal bruge den nye politiskole. Torsdag vil man være meget til stede omkring Fredericia for at simulere nogle andre scenarier.

Her vil Fyns Politi, Sydøstjyllands Politi , Syd – og Sønderjyllands Politi, Midt – og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og Nordjyllands Politi deltage i øvelsen, og alle politikredse har desuden deltaget i en lignende øvelse den 27. oktober.

Politiet oplyser om at man som borger derfor kan forvente larm fordi falske 'demonstranter' vil udfordre politifolkene, så alle får god træning ud af det.

Der vil deltage en hel del politibetjente på hver af dagene og betjentene vil på skift agere politi og demonstranter, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Der vil under træningen være en del politi- og indsatskøretøjer i øvelsesområdet.

Alle køretøjer, der deltager i øvelser, vil være markeret med ”POLITI ØVELSE”. Her vil trafikken kortvarigt kunne blive påvirket af øvelserne.

Chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi fortæller i pressemeddelelsen at øvelsen er vigtig af flere årsager.

“Øvelser er vigtige for at vi i fællesskab som et samlet politi på tværs af politikredse kan sættes ind med den fornødne kraft og være i stand til at arbejde ud fra de samme koncepter og forståelser, når det virkelig gælder,” siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi, der lægger jord til øvelserne denne gang.

“Det er også vigtigt, at vi træner i naturlige omgivelser og under naturtro vilkår, så vi virkelig bliver klar og skarpe. Og det er jo igen hemmelighed, at øvelser ofte tilrettelægges med endnu værre scenarier end virkeligheden kan byde på, så politifolkene skal nok få nogle gode og lærerige dage,” tilføjer han.

Læs også

Udsolgt likør får ”Fedladen” kvinde til at bide Aldi-medarbejder