McDonald's forringer klassiker i Danmark: Skyldes stigende råvarepriser

Foto: Shutterstock

McDonald's har netop delt dårlige nyheder for danske nuggets-fans.

I april 2022 meldte McDonald's Danmark ud, at deres berømte cheeseburger ville stige fra 10 kroner til 12 kroner. 

Det var den første prisstigning på den ikoniske burger i 20 år, og siden er den faktisk steget til hele 13 kroner hos flere McDonald's-restauranter i Danmark.

Læs også

BREAKING: Danmark har vundet VM

Årsagen var primært den stigende inflation i Danmark, og nu rammer de stigende priser endnu en klassiker; nemlig McDonald's Team Box med nuggets. 

Denne stiger godt nok umiddelbart ikke i pris, men i stedet for at indeholde 20 nuggets, vil den fremover kun indeholde 18 nuggets. 

Det har fastfoodkoncernens danske afdeling afsløret overfor Se og Hør. 

Fannie Pramming, der er kommunikationschef hos McDonald's Danmark, har forklaret, at ændringen primært skyldes stigende råvarepriser. 

Hun har således udtalt: "Det danske hovedkontor evaluerer løbende produkterne på baggrund af en lang række parametre. At vi har valgt at nedjustere med to Chicken McNugget skyldes ikke mindst stigende råvarepriser."

Hun vil desuden ikke afvise, at prisen på klassikeren bliver højere i fremtiden. 

Til spørgsmål om, hvorvidt prisen kommer til at stige, har hun således svaret: "McDonald's Danmarks hovedkontor bestemmer ikke produktpriserne, men kommer med anbefalinger, som restauranterne kan prissætte produkterne på baggrund af. Derfor kan prisen også variere fra restaurant til restaurant."

Læs også

McDonald's afslører lækkert trick: Sådan får du ekstra meget topping på din McFlurry

 

 

 

 

 

Dagens Gossip