McDonald's med 'vildeste' nyhed

Skrevet af Julie Møller

28/09/2021
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Burgeren er på menuen fra tirsdag 28. september.

Dagens topnyheder

Det er ikke første gang, McDonald’s vælger at samarbejde med Henrik Jyrk.

Kokken, der blandt andet har arbejdet på hele fem michelinrestauranter og deler også ud af sine evner i 'Go’ morgen Danmark', lancerede tidligere på året sammen med fastfood-giganten ‘Homestyle Tokyo Teriyaki’ - Henrik Jyrks bud på en McDonald’s-burger. 

Nu har den erfarne kok udvikler endnu en ny asiatisk inspireret burger for McDonald’s.

Henrik Jyrk har arbejdet på hele fem michelinrestauranter, har vundet Danmarks mest prestigefyldte kokkekonkurrence – Sol Over Gudhjem - to gange, og deler også ud af sine evner på Go’ Morgen Danmark. Foto: PR.

Denne gang får burgeren navnet ‘Homestyle Singapore Fried Chicken’.

“Kyllingen spiller en stor rolle i gadekøkkenerne i Singapore, så for mig var det oplagt at lave en burger med kylling. Den har et saftigt og velsmagende stykke kyllingkød - lavet af lårkød – og supersprød panering. I forhold til min Tokyo Teriyaki har jeg denne gang skruet op for volumeknappen, og givet den gas med de vilde smage, som kendetegner præcis det køkken,” siger Henrik Jyrk i en pressemeddelelse.

Den nye tilføjelse til menukortet består af et stykke kylling, brioche bolle og icebergsalat og forårsløg. Derudover har Jyrk udviklet en wasabimayo og en sursød-sauce til burgeren. I burgeren er der også kimchi, som er fermenteret kål med et strejf af chili, som gør den både syrlig og en smule stærk på samme tid.

“Jeg er glad for, at så mange danskere har taget godt imod Tokyo Teriyaki, og dermed har lært eksempelvis teriyaki at kende. Derfor tror jeg også, at de er klar til, at det bliver lidt vildere, og med både wasabi og kimchi i den nye burger, er jeg sikker på, at det bliver en af de vildeste burgere der er serveret i en dansk McDonald’s-restaurant,” siger Henrik Jyrk.

Homestyle Singapore Fried Chicken er på menuen fra tirsdag 28. september.