Meld din coronasmitte som arbejdsskade

Foto: Sebastian Gollnow/DPA/Ritzau Scanpix

Det er måske ikke noget, du har overvejet, men hvis du bliver smittet med coronavirus, bør du anmelde det som en arbejdsskade. Det fortæller FOA til deres medlemmer.

Hvis du er blandt de mange danskere, der fortsat er nødt til at passe deres arbejde, og dermed udsætte selv for en mulig coronavirus smitte, så var du sikkert ikke klar over dette.

Hvis du bliver smittet med coronavirus, fordi du passer dit job i disse dage, så bør du faktisk anmelde det som en arbejdsskade.

Læs også

43-årig mandlig fodgænger dræbt af 18-årig bilist

Det er fagbladet FOA, der i går meldte ud, at de personer, der arbejder tæt med patienter, der er ramt af coronavirus, bør anmelde sygdommen som en arbejdsskade, hvis de altså bliver smittet.

“Vi ønsker ikke at piske en stemning op. Men det er vigtigt, at vi giver de pågældende den tryghed, der ligger i, at de kan anmelde corona som en arbejdsskade og derigennem få en eventuel erstatning.Det er kun rimeligt,” lyder det fra forbundsformand i FOA Mona Striib ifølge Fagbladet.

Læs også

Trusselsbrev hang på døren: Holder i åbent får det konsekvenser

Det er umiddelbart ikke fordi, at man skal forvente, at man vil få den store erstatning med det samme, man skal se det mere som et forsigtighedsprincip, lyder det fra Mona Striib.

Årsagen skal altså findes i, at man endnu ikke ved om corona kan udvikle sig til alvorlige følgesygdomme eller give varige men hos de personer, der bliver hårdt ramt af virussen. Af den årsag anbefaler FOA, at man anmelder en arbejdsrelateret coronasmitte som en arbejdsskade.

Ifølge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, så er det ikke alle, der kan få anerkendt coronasmitte som en arbejdsskade. Det skyldes, at man kan have pådraget sig smitten væk fra jobbet.

Dog vil de gerne underkendte det, hvis personer, der i forbindelse med arbejdet er udsat for en særlig forhøjet risiko, hvilket blandt andet er tilfældet med folk, der arbejder tæt på patienter, der er smittede.

Hvis man vil anmelde coronasmitte som arbejdsskade, så understreges det, at man skal have været smittet, og det ikke er nok, at man blot har haft symptomerne. Derfor kræver det altså, at man bliver testet.

Læs også

Mette Frederiksen sender hudløs ærlig besked til danskerne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip