Mette Frederiksen sender hudløs ærlig besked til danskerne

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen har atter grebet til tasterne, hvor hun sender en hudløs ærlig besked til danskerne.

For to dage siden indtog Mette Frederiksen talerstolen i spejlsalen i Statsministeriet, da hun skulle holde tale foran hele den danske nation.

Talen omhandlede atter coronavirussen, men denne gang var der positivt nyt, da hun berettede om den kommende åbning af Danmark, så ville omfatte de mindste børn, der kan få lov at vende tilbage til skoler og institutioner.

Læs også

Her er de nye retningslinjer til genåbningen af Danmark

Udmeldingen skabte både glæde og frustrationer, men efterfølgende også en hel del utryghed blandt befolkningen. 

Derfor har Mette Frederiksen valgt at gribe til tasterne i et opslag på Facebook, hvor hun hudløst åbner op for, hvor svær en beslutning det er at åbne op for landet igen.

“Kære alle sammen. Mellem håb og alvor. Mellem sundhed og økonomi. Mellem bekymring og tillid til hinanden,” lyder det indledningsvist fra Mette Frederiksen, der fortsætter:

“Jeg vil være hudløs ærlig overfor jer. Det er endnu sværere at finde ud af, hvordan vi klogest genåbner Danmark, end det var resolut at beslutte at lukke vores samfund ned. Det er svært. Der findes ikke en rigtig strategi. Der findes ikke en manual. Men lad os holde fast i det allervigtigste. Den måde, vi indtil nu har valgt at håndtere Corona på i Danmark, ser ud til at virke,” lyder det fra statsministeren.

Frygter at vi sætter det hele over styr

Hun fortæller videre, at Danmark har undgået det mareridt, man har set i andre lande, og at vi har sygdommen på et niveau, hvor det er muligt at håndtere det.

Det frygter hun, at vi vil sætte over styr, hvis vi åbner for meget op allerede nu.

“Hvis vi åbner for meget op risikerer vi at sætte alt det, vi har vundet siden marts, over styr. Det kan jeg ikke forsvare, hvad angår smitterisikoen. Men det vil også være dårligt for virksomheder og for økonomien. Det er ikke en stop-and-go politik, der er behov for i Danmark. Vi skal gøre det her forsigtigt. Og på baggrund af den rådgivning, vi har fået, er det vurderingen, at vi skal starte med børnene. Men ikke en masse mere end det.” fortæller hun.

Slutteligt fortæller hun også, at hun håber, at Danmark kan åbne op for mange virksomheder igen i begyndelsen af maj, så de fleste kan vende tilbage til deres arbejde igen.

“Og derfor er budskabet stadig det samme: Hold sammen – hver for sig.” slutter hun.

Læs også

Rasende forældre starter underskriftsindsamling: Vores børn er ikke forsøgskaniner

 

 

Dagens Gossip